3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Yıkım tepkiye neden oldu

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, Şehirlerarası Otogarı'ndaki esnaflar için tahliye kararı çıkarılmadan yıkım çalışmalarına başlanması tepkilere neden oldu.

Kızıltepe Belediyesi'nin otogar planı içinde oto-bakım servisi olarak gösterilen işyerlerini "zoraki yıktırması" hukuk dışı bir eylem olarak değerlendirilirken, işyerlerinde çalışan yaklaşık 50 vatandaş ise haklarını aramak için savcılığa başvurdu. Talebin yasal ve hukuki hiçbir yönünün olmadığını iddia eden esnaf, tahliye olmamakta kararlı olduklarını ve mahkemeye başvurduklarını söyledi. Kızıltepe Şehirlerarası Otogarı'nda işyeri bulunan Abdulaziz Aldemir, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar'ın keyfi kararı üzerine önceki gün otogar içinde yer alan küçük sanayici esnaflarına ait işyerlerinin boşaltılmasını istediğini öne sürdü.

Aldemir, "Sadece ben 13 kişi çalıştırıyorum. Bunlar bu keyfi tahliye kararı yüzünden şu anda işsiz ve çaresiz kalmıştır. Hiç kimse kendini hukukun üzerinde görmesin. Biz yasalara saygılıyız. 15 işyeri sahibi olarak avukat Elif Samancı aracılığıyla dava açtık. Kanunların vereceği karara saygılı olacağız. Ancak, biz esnafları düşünmeden böyle keyfi bir karar verme cesaretinde bulunan Kızıltepe İlçe Belediye Başkanı Cihan Sincar'ı bir kez daha düşünmeye ve bu kararından bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz. İnsanların işsizlik yönünden kıvrandığı yöreye yeni işsizlerin katılmasını sanırım kendisi de hiç tasvip etmeyecektir. Şu anda belediye iş makinelerinin otogarda başlattığı kemer duvar yıkımın durdurulmasını umut ediyoruz. Birçok malzememiz bu yıkımın altında kaldı. Şimdi bu zararımızı kim ödeyecek?" dedi.

İşyerlerinin yıkılıp işsiz kalacakları için bir haftadır huzursuz olduklarını söyleyen Aldemir, "Belediye yetkilileri, biz vatandaşların otogarın bu kısmını kullanmamız için 1 aydan beri buradaki cami ve lokantaların önüne moloz yığını dökerek bizim ibadet etmemizi engellemeye çalıştı. Buraların önünü kapattıkları için vatandaşlar ibadetlerini yapamaz ve beslenme imkanından da yararlanamaz duruma gelmiştir. Bu, çok vahim bir durumdur. Yetkililerin bu konuya gerekli duyarlılığı göstermesini ve biz küçük çaplı sanayici kesimin mağdur edilmemesini umut ediyoruz. Burada çalışan 13 aileyi açlığa mı terk edelim? Birileri burada çalışan insanların teröre yem olmasını mı istiyor? Burası kapansın, bu 13 aile ve diğer vatandaşlar ne yapsın?" diye konuştu. Belediyenin otogar planına aykırı bir şekilde hareket ettiğini ileri süren Aldemir, belediyenin kendilerine en azından bir yer göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kızıltepe İlçesi Şehirlerarası Otogarı'nın 2 bölümünün hizmet verdiği belirtilerek, bir bölümünün köy minibüsleri, bir bölümünün ise şehirlerarası otobüslere tahsis edildiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 14:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?