4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

ANAP: Güneydoğu'da Kürt sorunu yok

Anavatan Partisi (ANAP) Mardin İl Teşkilatı Başkanı Süleyman Çelik, son günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olayları değerlendirdi. "PKK, terörizmin ta kendisidir" diyen İl Teşkilatı Başkanı Çelik, bölücü PKK'nın tüm dünya tarafından "terör örgütü" olarak kabul edildiğini kaydetti. "Kürt sorunu" ile "terör" sorununun ayrı başlıklar altında ele alınması gerektiğine işaret eden Çelik, "Şu anda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Kürt sorunu yoktur" diye konuştu.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan ANAP Mardin İl Teşkilatı Başkanı Çelik, devlet ve millet olarak geçmişte yapılan siyasi hataların, bugün terör örgütü PKK'yı doğurduğunu iddia etti. Özelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 'Kürt sorunu' diye bir sorunun var olmadığını ileri süren Çelik, "Kürt sorunu ayrı, PKK sorunu ayrıdır. Biz bu şekilde değerlendiriyoruz. PKK'nın konumu, bugün bütün dünyada belirlenmiştir. Şu anda PKK, bir terör örgütüdür. Terörün gerektirdiği bütün koşulları bünyesinde barındırıyor. Yaptığı faaliyetlerle terörizmin ta kendisidir. Bunun başka izah tarzı yoktur" diye konutu.

Bu noktada devletten beklentilerinin "Güneydoğu insanının bölücü örgüt PKK'dan soyutlanması ve ayırt edilmesi" olduğunu vurgulayan Çelik, "Güneydoğu sorunu ayrıdır, PKK sorunu ayrıdır. PKK'nın amacı, Türkiye'deki birlik, beraberlik ve huzuru bozmaktır. Bunların amacı, dış güçlerin gizli desteğiyle Türkiye'de bağımsız bir Kürt devletini kurmak ve ayrımcılığı getirmektir" dedi. ANAP İl Teşkilatı Başkanı Süleyman Çelik açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
"Dolayısıyla, yaptıkları bütün icraatlar bunu göstermektedir. Oysa Güneydoğu insanı, bu noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin 1. sınıf vatandaşı olduğu bilincinde ve ayrışmayı kesinlikle düşünmüyor."

Bağımsız bir Kürt devletinin hiçbir zaman kurulamayacağına dikkat çeken Çelik, "Biz, Türkiye sınırları içinde kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı severiz. Bölgemiz yıllardır ihmal edilmiştir. Bölgeler arasındaki farklılığı bu kadar derin uçurumlara taşımasaydılar bu hale gelmezdik. Eğitime önem vermeliyiz; terörü ancak ve ancak eğitimle yenebiliriz. Geçmişte Güneydoğu'ya üniversiteler kurulmadığı için insanlar cahil kaldı. Bunun için bugün bu terör belasını yaşıyoruz. Batıya yapılan eğitim yatırımı buraya da yapılsaydı, bugün Güneydoğu kanayan yara haline gelmezdi. Bu noktada, Kürt sorununu kabul etmiyoruz. Sayın başbakan bu konuda Diyarbakır'da yaptığı konuşmada bence Güneydoğu seçmenlerine, Kürt kimliği taşıyan insanların oylarına göz dikmiştir. Buradaki hamle, Kürt oylarına yapılan bir hamledir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 15:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cem IP: 85.97.130.xxx Tarih : 23.09.2005 11:15:51
bende bir türk'üm bunun gibi rant elde edici ....yüzünden biz bu haldeyiz.sorundan kaçmakla sorun hal olunmaz. sorunlar arkadaş olarak sorunlar çözülür saygılar