7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Milletvekili Demir köyleri gezdi

AK Parti Mardin milletvekili Mehmet Halit Demir, çiftçilerin devlete birikmiş borç sorununu çözmek için bir formül üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Mardinli İşadamlarının oluşturduğu "Güç Birliği Platformu" toplantısına katılmak üzere Mardin'e gelen miletvekili Demir, daha sonra köyleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. AK Parti il Başkanı Lokman Sinanoğlu, il ve ilçe teşkilat yöneticileri ile birlikte Kızıltepe ve Derik ilçelerine bağlı Kızılay, Hocaköy, Alakuş, Tosunlu ve Büyük Dere köylerini ziyaret eden Milletvekili Demir, köylüler tarafından ilgiyle karşılandı. Köy odalarında köylülerle biraraya gelen Milletvekili Demir, AK Parti
iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlattı. Köylülerin Tedaş ve enerji kaynaklı sorularına muhattab kalan Milletvekili Demir, köylülerin devlete olan birikmiş tarımsal elektrik borçlarıyla ilgili bir ara formül üzerine çalıştıklarını söyledi.

Partisince yapılan hizmetleri yerinde görmek ve sorunları yerinde tespit etmek için seçim bölgesine sık sık gelerek köy turları düzenlediğini belirten Milletvekili Demir, "Seçildiğim günden beri Parlamento çalışmalarımı aksatmama gayreti ile birlikte, halkın arasında yer almaya çalışıyorum. Vatandaşlarımıza misafir olup, çay içiyor ve sohbet ediyoruz. Bu ziyaretlerin temelinde, halkın yaşadığı sorunları birinci ağızdan dinlemektir. Bu yüzden bu ziyaretlerimiz çok yararlı geçiyor. Vatandaşımızın çoğunlukla sorunları aynı. Elektrik ve enerji kaynaklı sorunlarına vakıf oluyoruz. Bunun yanında Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kurulacak yeri konusunda vatandaşlarımızın değişik öneri ve uyarıları var. Önemli sorunlarıdan biri de Mardin Şanlıurfa bölünmüş yol projesinin biran önce bitirilmesi konusunda yoğun bir taleple karşılaşıyoruz. İşte bu sorunların tespiti ve çözümü noktasında vatandaşlarımızla biraraya geliyoruz. Bu sorunların bir bölümünü burada çözüyoruz. Ancak çözemediğimiz önemli bir bölümünü ise raporlar halinde Ankara'ya taşıyoruz"dedi.

Milletvekili Halit Demir, İktidar'ın bölge sorunlarının çözümü noktasında çok büyük çabalar içerisine girdiğini ve bu sorunların önümüzdeki dönemde büyük ölçüde çözüm bulacağına inandığını söyledi. Milletvekili Demir, hükümetin Güneydoğu'daki sorunları çok önemsediğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:" Gerek siyasal, gerek sosyal ve gerekse de yatırımlar konusunda hümetimizin çok önemli açılımları olacaktır. Bu açılımların en önemlisi ise GAP Projesi'ni tamamlamak olacak. GAP Projesinin yarısı tamamlanmak üzere diğer yarısını da hükümetimiz iktidarı döneminde tamamlamak için bütün gayreti gösteriyor. Bu dev projenin tamamlanmasıyla çiftçilerimizin gerek enerji, gerekse de sulama ve sondajla ilgili sorunları da ortadan kalkmış olacaktır. Ben bütün vatandaşlarımızın hükümete olan güvenini açık şekilde burada görebiliyorum. Bu güven ve destekle iktidarımızın bölgeye olan desteği de artarak sürecektir." Büyük Dere köyünde yer sofrasında M.Ali Çeçen tarafından onuruna verilen yemeğe katılan Milletvekili Demir, Kızıltepe'ye bağlı Kocalar köyü ve Yücelli Beldesi'nde yaşamını yitiren vatandaşların taziyelerine katıldı. Milletvekili Demir, köy gezilerinden sonra Mardin'den ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 10:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nesrullah yıldırım IP: 88.229.106.xxx Tarih : 4.02.2008 17:57:30

sayın vekilim ilk önce halkını düşün vatandaşlarını sor hallerini köydekilerin tarlası vardır ya bizim neyi miz vardır işsizim cevap nesrullah yıldırım bu dört seferdir size mesaj yazı yorum cevap alamıyorum kimse aramadı beni nasıl ulaşacam sana sayın vekilim tel 05354437686 allah hepimizin yardımcısı olsun.