3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Milletvekili Eri’den Hastane açıklaması

Midyat İlçesinde yapılacak olan 200 yataklı hastane için çalışmalar devam ediyor. Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde 2006 yılı yatırım programına alınan 200 yataklı hastanelerin son durumuyla ilgili AKP Mardin Milletvekili Nihat Eri bazı açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Nihat Eri: “Midyat ve çevresinin sağlık sorununu kökünden çözecek bu büyük hastanelerin en kısa zamanda tamamlanarak faaliyete geçmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor.” dedi. 

Sağlık Bakanlığı ve Midyat Kaymakamlığı tarafından çalışmaların yürütüldüğünü belirten Eri, “Nusaybin Yolu üzerinde, Midyat Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen arazide hastane inşaatının yapılabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü olumlu görüş bildirmiştir. Ancak 17 dönüm olan bu arazi hastane için yeterli değildir. Çevredeki bazı arsaların istimlâk edilerek bu arazinin 30 dönüme çıkarılması gerekmektedir. Ümit ediyorum ki; en kısa zamanda arsa sorunu çözülür ve hastanenin inşaatına başlanır.” dedi.
Midyat’ta inşa edilecek hastane için Midyat’ın mimarisini yansıtacak bir proje çizileceğini ifade eden Milletvekili Nihat Eri, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Eskiden hasta odaları koğuş şeklinde yapılıyordu. Ancak iktidarımız döneminde projelendirilen hastaneler, birer ve ikişer yataklı olarak inşa ediliyor ve her doktor için de bir poliklinik odası planlanıyor. 

Bizden önce başlayıp bir türlü bitirilemeyen Mardin Merkez Devlet Hastanesi bitirilerek hizmet vermeye başladı. Derik, Mazıdağı, Savur, Dargeçit ve Ömerli Devlet Hastaneleri ise bitirilmiş ve en kısa zamanda faaliyete girecektir. Yetersiz olan Nusaybin Devlet Hastanesi’ne ise ek bir bina yapılmaktadır.”
Mehmet Halis İş - Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 12:24:15
Güncelleme :8 Mayıs 2006 Pazartesi 13:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?