3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Midyat ve Dargeçit kongreleri

Midyat ve Dargeçit ilçe kongreleri yapıldı.

AKP Midyat İlçe Kongresi, Kocatepe İlköğretim Okulu çok amaçlı konferans salonunda yapıldı. Dargeçit İlçe Kongresi'nin yapılmasından sonra başlayan Midyat İlçe Kongresi, akşam geç saatlere kadar devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından divan teşekkülü oluşturuldu ve divan başkanlığına Mardin Milletvekili Beşir Hamidi seçildi.

Kongreye, AKP Mardin milletvekilleri Nihat Eri, Beşir Hamidi ve Selahattin Dağ'ın yanı sıra; AKP Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Mardin Genç İş Adamları Derneği (MARGİAD) Başkanı Ferhan Ademhan, AKP'li il, ilçe, belde parti ve belediye başkanlarıyla çok sayıda partili katıldı. İki listeyle gidilen Midyat İlçe Kongresi seçimlerinde eski Başkan Niyazi Yılmaz ve Edip Demirdağ yarıştı.

Mardin Milletvekili Eri, "İki adayın yarışması, parti içi demokrasinin işlemesinin en güzel göstergesidir" yorumunda bulundu.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümüyle Nevruz Bayramı'nın kutlandığı konuşmaların yanı sıra, hükümetin çalışmalarını anlatan konuşmalar yapıldı. Milletvekillerinin konuşmasının ardından oylamaya geçildi. 400 delegenin üye olduğu ilçede, 308 delege oy kulandı. 304 geçerli, 4 geçersiz oy sayıldı. Edip Demirdağ, oyların 196'sını alırken; eski başkan Niyazi Yılmaz 108 oy aldı. Midyat İlçe Kongresi'nde seçimleri Edip Demirdağ kazanırken; Dargeçit İlçe Kongresi'nde eski başkan Şefik Acar, tek listeyle seçimleri kazanarak güven tazeledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 14:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?