7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

DTP'li kadınlardan AİHM'e mektup

Demokratik Toplum Partisi'ne(DTP) üye bir grup kadın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AHİM) sınır ötesi operasyonların durdurulması için mektup gönderdi.

Mardin'de DTP'li bir grup kadın Yenişehir semtinde bulunan DTP İl Başkanlığı binası önünde toplanarak, posta binasına kadar zılgıtlar eşliğinde yürüdü. Posta binası önünde Kürtçe açıklama yapan DTP'li kadınlar, mektupları postaya verdi. DTP'li Sihem Akyüz posta binası önünde kısa bir açıklama yaptı. Akyüz, Kürtçe olarak yaptığı konuşmada, Krt halkının haksızlığa uğradığını, sınır ötesi operasyonların durdurulması ve terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için yazdıkları mektupları postaya vereceklerini söyledi. Daha sonra mektuplar postane binasındaki görevliye teslim edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında postaneye giden DTP'li kadınlar slogan atınca, güvenlik birimi amiri tarafından uyarıldı. DPT'li kadınlar mektuplarını gönderdikten sonra toplu halde zılgıtlar atarak DTP il binasına gitti. Yürüyüş olaysız bir şekilde tamamlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
türk oglu türk IP: 88.77.65.xxx Tarih : 1.02.2008 00:02:31

kendi düsen aglamaz kim demiski size TERÖRISTLERLE Evlenin Insan haklari mahkemesi insanlar icindir dagtakiler icin deyil sorarim size hanimlar ölen sehitlerimize (mehmetciklerim)=onlar ana kuzusu onlar hanimlarin esleri onlar insan onlar evlat sahibi deyilmiydi . vatan hainleri sizden ancak böyle isler beklenir PKKlilar  simdide ana bacilarini kullaniyorlar , sizden her seybekleniz