4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

SP kongresinde hükümete veryansın

Saadet Partisi (SP) Mardin İl Kongresi, belediye düğün salonunda yapıldı. Kongrede açılış konuşmasını yapan SP Mardin İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, hükümetin çiftçileri zor duruma düşürdüğünü ileri sürerek, "Esnafımız siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Geçmiş yıllardaki hareketlilik yok oldu. Esnaf kan ağlıyor. Bunlarla başa çıkmamız için birlik olmamız lazım. Her taraf işsizlik kaynıyor" dedi. AK Parti hükümetinin Türkiye adına izlediği dış siyaseti de eleştiren Timurağaoğlu, "Avrupa Orta Kuşak Projesi'nin merkezi Türkiye'dir. 22 ülkenin sınırları değiştirilmeye çalışılıyor. Büyük Ortadoğu Projesi, Fırat'tan Nil'e değiştirilmeye çalışılıyor. Dünyada bin türlü olumsuzluklar oluyor. Büyük Ortadoğu Projesi faaliyete geçirilmeye çalışılıyor. Türkiye'de baş örtüsü, imam hatip liseleri, Kur'an kursu meselesi Deniz Baykal'a havale ediliyor. AK Parti hükümeti, Türkiye'yi nereye sürüklüyor?" diye konuştu.

Saadet Partisi olarak başlattıkları "Halkla Kucaklaşma Programı" kapsamında her hafta düzenli olarak esnaf ve vatandaş ziyaretlerine çıktıklarını söyleyen Timurağaoğlu, esnafın içine girdiği sıkıntının ancak adaletli bir hükümetin başa gelmesiyle giderileceğini öne sürdü.

Kongreye davetli olarak katılan devlet eski bakanlarından Ahmet Cemal Tunç ise konuşmasında, "Türkiye, işsizlik ve açlık içinde, esnaf kan ağlıyor. Rahat ve huzurlu günler için Saadet Partisi'nde birleşmeliyiz. Türkiye'nin rahat ve huzura kavuşması bizimle olacaktır" şeklinde konuştu.

Kongreye bölgedeki aşiret liderleri başta olmak üzere bine yakın davetli katıldı. Konuşmaların ardından yapılan 2. olağan kongre seçiminde Başkan Mehmet Timurağaoğlu, 110 oyla tekrar eski yönetimiyle başkanlığa seçildi. Yönetime tekrar seçilen üyeler Mehmet İmamoğlu, Cemil Çaktır, Muhittin Sadioğlu, Süleyman Demir, Davut Demirtaş, Tahir Özkan, Necmettin Başboğa, Mesut Çakırca, Ferhan Savaş, M. Can Demir, Mehmet Sadunoğlu, Hıdır İshakoğlu, Şeyhmus Sık, M. Sirac Can oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 16:42:26
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 12:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?