30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

121 yaşında nüfus kağıdı çıkardı

Dünyanın en yaşlı insanı Şanlıurfa'dan çıktı. 121 yaşındaki Zehiye Balşak, yeni nüfus cüzdanına bugün kavuştu. Zehiye nine yeni cüzdanıyla birlikte maliyeye yaşlılık için müracaatta bulundu.

Şanlıurfa'nın tarihi Harran İlçesi'ne bağlı Soğmatar ören yerleri yakınındaki Minare Köyü'nde 1884 yılında doğan ve yaşamını il merkezine bağlı Yenice Mahallesi'nde sürdüren Zehiye Balşak (121), bugün Şanlıurfa Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne müracaat ederek yeni nüfus cüzdanını aldı.

Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğü'ne torunu Mehmet Balşak ve yakınlarıyla gelerek nüfus cüzdanını yenileyen Zehiye nine, Türkçe bilmediği için basın mensuplarının sorularını Arapça cevaplandırdı. Kendisine yardımcı olan bir kişinin tercümanlığını yaptığı yaşlı kadın, şimdiye kadar doktora hiç gitmediğini söyledi. Bir kızı, 3 oğlu ve 30 torunu olan Zehiye Balşak, eşinin ölüm tarihini hatırlamıyor. Herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığını dile getiren Zehiye nine, Osmanlı döneminde savaşa giden akrabalarının bir daha geri gelmediğini anımsıyor. Atatürk'ün ismini duyduğunu ancak görmediğini belirten yaşlı kadın, sağlığını sadece hayvansal gıdalarla beslenmeye borçlu olduğunu ifade ediyor.

Şanlıurfa Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden aldığı yeni kimliğiyle Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü'ne dilekçeyle müracaat eden Zehiye Balşak, kendisine yaşlılık maaşı verilmesini istedi. Balşak, maddi durumunun iyi olmadığını belirterek birlikte geldiği torunuyla birlikte diğer işlemlerini yaptırmak üzere Defterdarlık'tan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 13:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?