5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Şehit onbaşının kızları yeni evlerinde

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen bir kampanya ile şehit Onbaşı Kasım Aksoy'un ailesine alınan iki evin anahtar ve tapuları düzenlenen tören ile teslim edildi.

Vatani görevini yaparken Şırnak'ın Gabar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin askeri birliğe düzenlediği hain saldırıda 12 arkadaşıyla birlikte şehit olan Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un kızları Güneş ile Zeliha'nın cenaze töreninde ayaklarındaki değişik renk ve yırtık çoraplarla görüntülenmesinin ardından, Şanlıurfa Valiliği ekonomik durumu iyi olmayan şehit ailesi için yardım kampanyası başlatmıştı.

Ziraat Bankası Şanlıurfa Şubesi'nde açılan yardım hesabında Şanlıurfalıların yanı sıra Türkiye'nin çeşitli ilerinden hayırseverlerin yaptığı bağışlarla 135 bin YTL toplandı. Şanlıurfa Valiliği, toplanan bağışların üzerine 15 bin YTL ekleyerek kentin Karaköprü beldesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde bulunan Aydın Sitesi A Blok birinci kattaki karşılıklı iki daireyi 150 bin YTL'ye satın aldı.

Evlerin tapularını şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un kızları 3 yaşındaki Güneş ile 2 yaşındaki Zeliha'nın adına yaptıran Şanlıurfa Valiliği, bugün düzenlen tören ile iki dairenin tapu ve anahtarlarını küçük kızlara ve annelerine teslim etti. Karaköprü beldesinde satın alınan evlerin önünde düzenlenen tapu ve anahtar teslim törenine Vali Yusuf Yavaşcan, eşi Ayla Yavaşcan, AK Parti Şanlıurfa milletvekili Ramazan Başak, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Ahmet Güzel, şehit Onbaşı Kasım Aksoy'un eşi Fatma Aksoy, kızları Güneş, Zeliha Aksoy ve yakınları katıldı.

Tören alanına gelen Vali Yusuf Yavaşcan Zeliha'yı, eşi Ayla Yavaşcan da Güneş'i kucağına aldı. Babalarının cenaze törenine yırtık çoraplarla katılan Şehit Onbaşı'nın kızları, kedileri için alınan evlerin teslim törenine üzerlerine yeni elbiseler giyerek geldi.

Fatma Aksoy'un zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı törende konuşan Vali Yusuf Yavaşcan, "Şehidin ailesi ve çocukları devlete emanet. Valilik olarak şehidin ailesine yardımcı olmak için bir kampanya başlattık. Hayırseverlerin bağışları ile toplanan paranın üzerine bir miktar da biz koyarak şehidin kızlarına iki ev satın aldık. Şehidin ailesine en güzel bayram armağanı bu olsa gerek" dedi.


Vali Yusuf Yavaşcan, konuşmasının ardından evlerin tapu ve anahtarlarını eşi Ayla Yavaşcan ile birlikte Fatma Aksoy ve kızlarına teslim etti. Karşılıklı alınan iki daire, kurdelesi kesildikten sonra Vali Yavaşcan, eşi Ayla Yavaşcan, şehidin eşi ve yakınları tarafından gezildi.

Şanlıurfa Valiliği'nin girişimiyle alınan evler dört odadan oluşuyor. Valiliğin, 3 yaşındaki Güneş ile 2 yaşındaki kardeşi Zeliha'nın adına tescil ettirdiği evlerin tapusuna, şehidin çocukları 18 yaşını doldurana kadar dairelerin satışının yapılamayacağı şerhini koydurduğu öğrenildi.

Öte yandan, şehit Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un eşi Fatma Aksoy, "Vatan sağ olsun, herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarım küçük olduğu için şimdilik evimizde kalmayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 18:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülsüm yılmaz IP: 81.214.186.xxx Tarih : 19.12.2007 10:27:11

ben malatyalıyım malatyada yaşıyorum fakat şehit haberleri ile yüreğimiz kan ağladı ve hala acısını yaşıyoruz onlarca fidan onlarca genci toprağa verdik vvali beyin bu yapmış olduğu çalışmayı canı gönülden kutluyorum ve bu kampanyanın diğer illerinde örnek almasını temenni ediyorum sonuçta bu vatan bizim ve ölenlerde bizim evlatlarımız bu vatan için bende canımı seve seve veririm