7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Otomobil kanala düştü: 9 ölü 1yaralı

Şanlıurfa'da meydana gelen trafik kazasında, 9 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'ne bağlı Pırpır Köyü'nden Gazlı Köyü'ne asker görmeye gelen aynı aileden 9 kişi, öğle saatlerinde evlerine dönmek için plakası alınamayan bir ticari taksi çağırdı. Pırpır Köyü'ne gitmek için yola çıkan Halaf Çütçü yönetimindeki araç, Gazlı Köyü'nde lastiğinin patlaması sonucu sulama kanalına uçtu. Kazada, araçta bulunan Ceylan, Rahile, Sabiha, Yasin, Vatha, İsmail, Apşe ve Şemse Gök ile sürücü Halaf Çütçü boğularak haşatını kaybetti. 

Otomobilde bulunan Mustafa Gök (14) ise yaralı olarak Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Su kanalında boğulan 9 kişinin cesetleri, arama-kurtarma ekipleri tarafından çıkarılarak otopsi için Harran Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÜNCELLEME:

Şanlıurfa'nan Harran İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 9 kişinin cesetlerinin Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi kararına tepki gösteren yakınları, adliye binasına yürüdü. 

Harran İlçesi'ne bağlı Ballıca Köyü'nden Gazlıkuyu Köyü'ne giderken Çağbaşı Köyü yakınlarında virajı alamayarak otomobilin sulama kanalına uçmasıyla meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı. Çevreden yetişen köylüler ve olay yerine gelen görevliler tarafından sudan çıkarılan cesetler, araçlarla Harran Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. Edinilen bilgiye göre, olayı duyan Gök ailesinin yakınları, hastaneye akın etti. Uzun bir süre hastanede Cumhuriyet Savcısı'nın otopsi ve incelemesini bekleyen 200 kişilik grup, cesetlerin otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini öğrenince tepki gösterdi. Yakınlarının cesetlerinin kendilerine verilmesini isteyen grup, daha sonra hastaneden adliye binasının bulunduğu hükümet konağına yürüdü. Burada yol üzerinde oturarak bekleyişe başlayan grup, cenazelerin kendilerine verilmesi isteğini yineledi. Güvenlik güçlerinin ikna etmeye çalıştığı grup, adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 15:22:07
Güncelleme :7 Ağustos 2006 Pazartesi 02:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek tepedelen IP: 88.232.4.xxx Tarih : 7.08.2006 16:59:23
allah kimsenin başına vermesin amayine insanların cahilliği bukadar canın yanmasına sebep olmuş diye düşünüyorum.çünkü bir arabaya okadar insan binerse kaza birazda kaçınılmaz oluyor.bu dramlar ne zamana kadar deva edecek.....yinede bu insanların geride kalanlarına yardım etmek isterim.ailesi veya yakınlarından birileri bana ulaşırsa ayrıntılı olarak görüşelim