5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İkiz bekleyen babaya dördüz şoku

Şanlıurfa'da, çocuk sahibi olamadıkları için 4 yıldır tedavi gören Demirkan çifti, ikiz bebek beklerken dördüz sahibi oldu.

Şanlıurfa merkeze bağlı Yolbaşı köyünde 5 yıllık evli olan Meryem Demirkan ile Hüseyin Demirkan çifti, 4 yıl süren tedavisi sonrasında 3'ü kız 1'i erkek 4 çocuk sahibi oldu. Demirkan çifti, çocuk sahibi olamadıkları için Infertilite tedavisi görmeye başladı. 4 yıl boyunca süren tedavi sonrasında hamile kalan Meryem Demirkan, bugün Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde 7 aylık 4 çocuk dünyaya getirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Soner Şimşek tarafından sezaryenle gerçekleştirilen doğum sonrasında 4 çocuk sahibi olan Demirkan ailesi sevinçle şaşkınlığı bir arada yaşadı. 7 aylık doğdukları için kuvöz içerisine alınan bebeklerden ikisi ambulansla Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınırken, diğer ikisi de Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde küvoz içerisinde tedavi altına alındı.

İkiz bebek beklerken dördüz sahibi olduklarını ifade eden mevsimlik işçi baba Hüseyin Demirkan, maddi durumu kötü olduğu için ilgililerden yardım istedi. Mutlu olduğunu anlatan Demirkan, şöyle konuştu: "İnşallah yaşarlar. Daha henüz 7 aylıklar. Biz ikiz bekliyorduk, dördüz oldu. Beş yıldır evliyim. Eşim rahatsız diye 4 yıldır tedavi görüyordu. Bebeğimiz olmuyordu. Ama tedavi sonucunda oldu. Bize inşallah yardım eden olur ve Allah'ın izniyle çocuklarımıza bakarız. Mevsimlik işçiyim ve maddi durumum iyi

değil. İlgililerden yardım bekliyorum. Bebeklerin isimlerini koymadık. Yaşarlarsa kızların isimlerini; Zeliha, Esra, Ümmü Gülsüm, erkeğin adını da Ahmet koyacağım."

ÇOK SEVİNDİK

4 yeğen sahibi oldukları için çok mutlu olduklarını belirten dördüzlerin halası Rabia Demirkan, "Dört yıldır evliler ve çocukları olmuyordu. Tedavi oldular, dördüz doğdu, çok mutluyuz. Biz ikiz bekliyorduk. Biz ikiz diye biliyorduk, dördüz olacağından haberimiz yoktu. Bir ay önce ultrasyona girdi ve bize ikiz dediler. Üçü kız biri erkek doğdu. Daha isimlerini koymadık. Doktor, bebeklerin durumlarının şimdilik kritik olduğunu söyledi. Annenin durumu ise çok şükür iyi" dedi.

SÜREKLİ KONTROL EDİYORUZ

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde görev yapan Doğum Uzmanı Murat Yatman da, bebeklerin sağlık durumunu sürekli kontrol ettiklerini söyledi. "Ameliyathaneden aradılar. Bir ikiz gebe olduğunu söylediler" diyen Doğum Uzmanı Murat Yatman, şöyle konuştu: "Hemşire arkadaşlarımızla birlikte gittik. 4 çocuk dünyaya geldi. Bebeklere doğum sonrası ilk müdahalelerini yaptık. Daha sonra yeni doğan servisimize aldık. Bebekleri burada takip ediyoruz. Erken doğum olduğu için akciğerlere bağlı solunum sıkıntıları ortaya çıkabilir. İki saat içerisinde belirgin bir solunum sıkıntısı olursa solunum cihazına bağlayacağız. Bebeğin bir tanesi inlemeye başladı. İki tanesini çocuk hastanesine yönlendirdik. Yaşama şansları 3-4 günü geçirirlerse yaşarlar. Ama ilk 3-4 gün içerisinde solunum sorunu çıkarsa bebekleri kaybedebiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 17:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?