5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kış ortasında güneş banyosu keyfi

Türkiye'nin doğu ve batısında kar yağışı ve aşırı soğuklar etkisini sürdürürken, Şanlıurfa'da bahardan kalma günler yaşanıyor.

Şanlıurfa'da günlerdir etkili olan soğuk hava yerini bahar havasına bıraktı. Gece hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düştüğü kentte, bu sabah güneşli havanın hüküm sürmesi üzerine vatandaşlar Balıklıgöl'e akın etti. Hafta sonunda, havanın normal sıcaklıkta olması Balıklıgöl'ün yoğun kalabalıkla karşılaşmasına neden oldu. Havanın sıcak olduğunu gören Şanlıurfalılar, güneşlenmek için Balıklıgöl'e gelerek, güneşli havanın tadını çıkardı. Aileleriyle birlikte Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'e akın eden genç, yaşlı insanlar açık havada güneşlendiler. Bazı vatandaşlar çimlerde uzanırken, bazı vatandaşlar ise tarihi dokuya sahip Dergah etrafında bulunan kaldırımlarda oturarak güneşli havanın tadını çıkardı.

Hava sıcaklığının 7 derece olduğu Şanlıurfa'da, ailesiyle birlikte güneşli havanın tadını çıkarmak istediğini belirten Timur Akyol isimli bir vatandaş, "Günlerdir böyle sıcak bir havanın özlemi içerisindeyiz. Havanın sıcak olduğunu görünce ailemle birlikte güneşlenmek için ilimizin en güzel tarihi yerlerinden biri olan Balıklıgöl'e geldik. Hava gerçekten çok güzel. Sanıyorum buradaki kalabalık da benim düşüncelerime sahip olduklarını düşünüyorum. Ailemizle Pazar gününü sıcak geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 17:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan IP: 88.226.6.xxx Tarih : 16.01.2008 12:01:01

urfada kisin bile gunes var gecen hafta kar yagdi 1 saatlik kar birazdaha iyi olsaydi guzel olur benim guzel sehrim urfam