30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

16.5 milyarlık elektrik şoku!

Şanlıurfa'da bedensel özürlü bir vatandaşa, TEDAŞ 16 milyar 500 milyon lira elektrik faturası gönderdi. Gördüğü fatura karşısında şok olan Ramazan Demir isimli vatandaş, "Ben ve eşim bu kadar elektriği nasıl kullanabiliriz?" diye tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da doğuştan bedensel engelli Ramazan Demir, 2004 yılının Eylül ayında kendisine TEDAŞ tarafından 14 milyar lira elektrik faturası gönderildiğini belirterek, "Geçen yıl TEDAŞ bana 14 milyar lira tutarında elektrik faturası gönderdi. Bir yıldır itiraz ediyorum. TEDAŞ bu işin içinde bir yanlışlık olduğunu biliyor. Faturayı düzelteceklerini söyledikleri halde, halen bir sonuç alamadık. Aradan 1 yıl geçti. Fatura borcu 16 milyar 500 milyon oldu. Ben bu sakat halimle nasıl bu parayı ödeyebilirim. Ben ve eşim 14 milyar lira nasıl elektrik kullanabilir mi? Bu mümkün değil. TEDAŞ bu yanlışlığı düzeltmeyince ben de Şanlıurfa Valiliği'nin her salı günü düzenlediği halk gününe gelerek yardım istedim. Ortada bir yanlışlık var düzeltsinler" diye tepki gösterdi.

Her 2 ayağının da sakat olduğunu, bir büfede sigara sattığını belirten Ramazan Demir, günlük 10 YTL kazandığı ancak bu para ile TEDAŞ'ın borcunu ödeyemeyeceğini söyledi.

Halk gününde problemini Vali Yardımcısı Adil Nas'a anlatan Ramazan Demir, elektrik faturasındaki yanlışlığın giderilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 16:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?