7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

43 yıllık aile özlemi

Şanlıurfa'da 7 yaşında iken bir kişi tarafından kaçırılarak Suriye'ye götürülen ve orada para karşılığı zengin ailelere köle gibi 2 defa satılan Zehra, 43 yıl sonra geldiği Türkiye'de ailesini ve bilmediği soyadını arıyor. Büyük umutlarla Türkiye'ye giriş yapan ve şimdi 50 yaşında olan gözü yaşlı kadının tek isteği, yarım asra yakın uzak kaldığı ailesini bir kez olsun görerek özlem gidermek.

Tam 43 yıl önce Şanlıurfa'dan kaçırılarak Suriye'ye götürülen Zehra isimli kadının yaşadıkları, Yeşilçam filmlerini aratmıyor. 7 yaşlarında geçirdiği bir hastalık üzerine Şeyh Mustafa isimli bir kişinin yanına götürülen ve bu kişi tarafından kaçırıldıktan sonra ailesini bir daha göremeyen Zehra, yarım asra yakın yaşadığı aile özlemini Türkçe bilmediği için Kürtçe tercüman aracılığıyla anlattı.

7 yaşındayken başından geçen olayları anlatan Zehra, 43 yıl önce hastalık tedavisi için gittiği yerden kaçırıldığını iddia etti. Suriye sınırından tel örgülerle içeri alındığını anlatan Zehra, Suriye'de Tık isimli köyde yaşadığını söyledi.

 

ÖLDÜRÜLMEK İÇİN KUYUYA ATILACAKTI

Mustafa isimli şahsın kendisini Suriye'ye bağlı Kobali kentine sattığını anlatan Zehra, köle gibi alınıp satıldığını iddia etti.

İşkence ve dayak dolu günleri arkada bırakan Zehra, kendisinin son olarak bir ailenin yanına verildiğini anlatarak, buradaki yaşamının çok rahat olduğunu ifade etti. Yıllarca Suriye'de köle gibi çalışan Zehra daha sonra bir evlilik yaptığını ve 7 çocuğu bulunduğunu anlattı. Yıllar sonra Türkiye'ye gelerek Şanlıurfa'daki ailesini görmek istediğini ifade eden Zehra, "Ölmeden önce bir kez olsun kardeşlerimi görmek, onlara sıkı sıkı sarılıp ağlamak istiyorum" dedi.

Zehra, "Belki onları görmeden dertlenip ölürüm. Ama bilmelerini istiyorum, kız kardeşleri hayatta. Çocuklarım yıllarca bana sordu, 'Anne senin bir kardeşin yok mu?' diye. Ben onların resimlerini alarak Türkiye'ye geldim. Amacım çocuklarımın resimlerini onlara göstererek yeğenleri olduğunu onlara duyurmak" diyerek her an bir haber gelecekmiş gibi çevresindekilerden yardım beklediğini anlattı.

Kendisini kaçıran adama sürekli olarak yalvardığını ve ailesinin nerede olduğunu söylemesi için yıllarca dil döktüğünü belirten Zehra, "Beni kaçıran adamı belki binlerce kez öldürmeyi düşündüm. Ama 'Belki bir gün ailemi bana söyler' diye bekledim. Türkiye'deki ailemden tek hatırladığım, evimizin yanından bir derenin geçtiği ve benim sürekli olarak kardeşlerimle birlikte ceviz ağacında yaptığımız salıncakta oynamamızdı. Onların yüzünü hayal meyal hatırlıyorum. Her zaman Allah'ıma bir gün onları karşıma çıkarması için dua ediyorum" diyerek babasının o zamanlar bir bekçi olduğunu sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 15:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?