30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Acet'lerin dramı

Akraba evliliği yapan Acet ailesinin çocuklarının dramı yürek burkuyor. Acet kardeşler, tıp dilinde Gauche Tip 7 ve Von Wilebrand (dalak ve ciğer büyümesi) hastalığına yakalandı. 18 yaşındaki Abuzer ile 15 yaşındaki Hazime Acet'in karınları her geçen gün büyüyor.

Şanlıurfa'da yaklaşık 20 yıl önce Mehmet Ali Acet ile akraba evliliği yapan Şemse Acet'in 2 çocuğu gelişmiyor. 2 kardeşin karnı her geçen gün büyürken, Acet kardeşlere Sosyal ve Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından bugüne kadar 51 bin YTL'lik ilaç alındığı bildirildi. Tıp dilinde Gauche Tip 7 ve Von Wilebrand hastalığı (dalak ve karaciğer büyümesi) hastalığı için doktor doktor dolaştıklarını belirten anne Şemse Acet, en son olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürdüklerini belirterek, "Birisi kız birisi de erkek çocuğumun sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilaçlarımız alınıyor ama hiç bir sağlık güvencemiz yoktur. Çocuklarımın sürekli tedavi edilmesi için Yeşil Kart çıkarılmasını istiyorum. 2 çocuğum gözümün önünde eriyor. Erkek 18, kız 15 yaşındadır ama fiziki görünümleri 8 yaşındaki çocuğunki gibidir. Hastalığın ne olduğunu biz de tam bilmiyoruz. Doktorlar akraba evliliğinden olduğunu söylüyor. Karınları her geçen gün büyüyor" dedi.

Bu arada, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi başta olmak üzere birçok tam teşekküllü hastane tarafından 18 yaşındaki Abuzer Acet ve 15 yaşındaki Hazime Acet için "Gauche Tip 7 ve Von Wilebrand hastalığı tanısı konulan hastanın Wilebrand faktörleri ve erezyme kullanması hayati öneme haizdir" teşhis ve karar raporu verildi.

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri ise Acet kardeşlere 1 yıl içerisinde 51 bin YTL'lik ilaç yardımı yaptıklarını belirterek, 2 kardeşin yeşil kart alması için gerekli işlemin yapılacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 10:08:03
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 12:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feyyaz acet IP: 81.214.208.xxx Tarih : 1.09.2005 09:23:48
Allah acil ve bol şifa versin