3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Aşevi, 11 yıl sonra kazan kaynattı

Şanlıurfa’da gönüllü bir kaç kişinin girişimi ile 11 yıl önce kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 50 aileyle başladığı yardım kervanını 11. yılında bin aileye çıkardı. Her yıl İslam dinince kutsal sayılan üç aylarda yemek ve erzak dağıtımı yapan aşevi, bu yıl üç ayların yaz mevsimini gelmesi sebebiyle açılışını geciktirdi. Çalışmak için il dışına giden ailelerin dönmesini bekleyen aşevinde, bugün törenle açılış yapıldı.


Aşevinde düzenlenen bir törene Şanlıurfa Milletvekili Müfit Yetkin, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Müftü İbrahim Duman ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Aşevinin işleyişi ile ilgili bilgi veren avukat Halit Şevki Kaplama, halkın yardımseverlik duygusuna sahip olduğunu söyledi. Kaplama, "Burada yaklaşık 20 kişi gönüllü olarak hizmet veriyor. Her yıl üç ayların başlangıcında dağıtıma başlıyor ve Ramazan Bayramı’nda sona erdiriyorduk. Ancak bu yıl bölgenin yapısı itibariyle yaz aylarında buradaki ihtiyaçlı insanlar başka bölgelere tarlalarda çalışmak üzere gittiği için bu yıl üç ayların başlangıcından bir süre sonra başlatmayı uygun gördük. Ama bu yıl ki hedefimiz üç ay süresince yemek dağıtmak değil, 2005 yılı Şubat ayına kadar dağıtımı sürdürmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlılar ellerinden geleni yapıyor. Hemen hemen herkesin buradaki çorbada tuzu bulunuyor" dedi.


Açılış konuşmasının ardından aşevinde ilk yemeği milletvekili Müfit Yetkin ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba dağıttı.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 11:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?