30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Aşırı sıcağa gölet

Şanlıurfa'da pamuk toplayan çocuklar, tarla kenarında kendilerine yaptıkları göletlere girerek serinlemeye çalışıyor.
Pamuk toplama zamanı başlayınca aileleriyle birlikte tarlalara akın eden çocuklar, 40 dereceyi geçen Ağustos sıcaklarında çamurdan yaptıkları gölete girerek serinliyor. Kız çocuklarının elbiseyle erkek çocukların da külotla girdiği çamurlu ve pis suyun hastalık saçmasına kimse aldırış etmiyor. Çevrenin çöpüyle karışan suda yüzen çocuklar, Şanlıurfa'da 40 derece sıcağın verdiği rehaveti üzerlerinden atmaya çalışıyor.

Havuza balıklama atlayan çocuklardan Muhammed Çevik, "Başka bir şey bulamıyoruz. Tarlada çalıştık yorulduk. Bu suya girerek serinliyoruz" derken, çamurlu suyun sağlıksız olduğu hatırlatılan Eyüp Ecümek (11), "Bize bir şey olmaz" cevabını verdi. Zeynep Düğer (8) ise "Tarladan çıktık havuza girdik, su çok güzel" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 10:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Bayram IP: 81.213.239.xxx Tarih : 30.08.2005 18:45:39
Çocukların serinlemek istemeleri doğal birşeydir. Ama bu isteklerini çamur,pislik,hastalık saçan sularda gerçekleştirmemeliler. Ağır bir şekilde hasta olabilirler.Bunun sorumlusu başta kendileridir.Çünkü bu suyun sağlıksız olduğunu biliyorlar.İlgililerden onlar serinlemek için sağlıklı şartlarda doğal bir havuz yapılmasını rica ediyorum. Çünkü rahatsızlanırlarsa sonucu kötü hastalıklara yakalanabilirler.Yazık olmasın bu çocuklar bizim çocuklarımız.LÜTFEN.