30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

At arabacılarına iş sözü

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, at arabacılarına iş sözü verdi.

Makamında at arabası sahipleriyle görüşen Başkan Fakıbaba, "İsteyene asgari ücretle iş verelim, isteyene kredi karşılığı küçük taşıma pikapları alalım" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda zabıta ekiplerinin yaptığı operasyonlarla arabaları alınarak kırılan at arabacıları bugün Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yla görüşmek üzere belediye binasına geldi. İçlerinden seçtikleri bir heyeti Başkan Fakıbaba'nın yanına gönderen at arabası sahipleri bir süre bahçede bekledi.

Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'yı çağdaş bir kent haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Fakıbaba, "Bunun için at arabası sahipleriyle görüşme yaptık. Sayıları yaklaşık 50'yi bulan bu insanlarımıza istedikleri takdirde asgari ücretle iş teklif ettim. İsteyene de bankadan alınacak krediyle küçük nakliye araçları almayı planladığımızı söyledim" diye konuştu.

At arabası sahiplerinin günde 7.5 ile 10 YTL arasında para kazandıklarını belirten Fakıbaba, "Biz onlara belediye bünyesinde asgari ücretle çalışmak kaydıyla iş verebiliriz. Taşımacılık yapmak isteyenlere de küçük nakliye araçları almayı planlıyoruz. Ben bunu kendilerine ilettim. Şimdi bu arkadaşlarımız buna göre hazırlayacakları listeyi bana getirecekler, buna göre bir çalışma yapacağız" dedi

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 14:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammed IP: 88.231.230.xxx Tarih : 14.07.2007 19:03:06
at arabacışlarına askeri ücret vereceksiniz de o insanlara askeri ücret yetmez bana ve arkadaşlarıma soracak olursanız atarabacılara zaten atarabacıların 100%50 hurdacılıktır. onlarınanladı şeyler maden ve demir dir. onları birdemir faprikasına sokmanızı arz ederiz