8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Balık tutarken boğuldu

Şanlıurfa'da, balık tutmak için sulama kanalına giden 15 yaşındaki bir ilköğretim okulu öğrencisi, dengesini kaybederek suya düşmesi sonucu boğularak hayatını kaybetti. Suya düşen genci kurtarmak isteyen bir vatandaş, boğulma tehlikesi geçirdi.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün Veysel Karani Mahallesi'nde saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Fırat Nehri'ni Harran Ovası'na taşıyan Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalında balık tutmak için evden ayrılan ve Osman Ertürer İlköğretim Okulu'nda okuyan Mehmet Fatih Aslan (15) isimli genç, olay yerinde dengesini kaybederek suya düştü. Çevreden olayı gören Adnan Ersoy isimli vatandaş, kanala atlayarak Mehmet Fatih Aslan'ı kurtarmak istedi. Kanal derin ve akıntılı olduğu için suda zor anlar yaşayan Adnan Ersoy, boğulmak üzereyken kendini bir anda kanalın dışına attı. Mehmet Fatih Aslan isimli genç ise Harran Ovası'na uzanan sulama kanalında hayatını kaybetti. Boğulmaktan son anda kurtulan Adnan Ersoy, Şanlıurfa İtfaiye ekiplerinin yardımıyla omuzlarda ambulansa götürüldü. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Adnan Ersoy, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, sulama kanalına düşen gencin cesedinin çıkarılması için olay yerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı polisi çağrıldı. Balık adamlar, yaklaşık 5 dakika sonra Mehmet Fatih Aslan'ın cesedini sudan çıkardı. Olay yerinde görgü tanıklarının ifadesinin alınmasının ardından, 15 yaşındaki gencin cesedi Şanlıurfa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 21:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?