30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Başbakan'a kavşak faksı

Şanlıurfa şehir merkezinden geçen E-90 karayolunda yaşanan trafik kazalarına tepkiler sürüyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İsmail Demirkol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a faks mesajı gönderdi.

2003 yılından buyana geçen 152 hafta içerisinde resmi kayıtlara geçen hasarlı ve ölümlü olmak üzere 85 kazanın E-90 karayolunun şehir içi geçişinde meydana geldiğini belirten ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, Başbakan Erdoğan ile Ulaştırma ve Bayındırlık bakanlıklarına gönderdiği faks mesajında şu görüşlere yer verdi:

"30 Kasım günü meydana gelen ve 6 kişinin öldüğü kazanın ardından 4 gün sonra LPG yüklü bir tankerin freni patlamış, alınan tedbirler ve yolun trafiğe kapatılması sonucu infilak olmamış, yangınlarla ve hasarlarla şehir büyük bir felaketten kıl payı kurtulmuştur. Bu kazalar günlük 18 bin araçlık trafiğe sahip uluslararası transit taşımacılığın yapıldığı karayolunun 500 bini aşkın nüfusa sahip şehrin ortasından geçmesinin doğal sonucudur. Günün Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen'in Ekim 2003 tarihinde Şanlıurfa'yı ziyaretlerinde 2003 yolu sonunda hizmete açılacağını ifade ettikleri Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, 2005 yılında bittiği bu günlerde hala hizmete sunulamamıştır. Bir selde, bir heyelanda oluşan felaketlere devletin eli nasıl ulaşıyorsa, her felaket yaşayan otoyolun, çevre yollarının ve SSK köprülü kavşağın bir an önce bitirilmesi yolunda ısrarlı talimatınız sizi vebalden kurtaracaktır."

E-90 karayolunda yaşanan kazaların önlenmesi, otoyolun ve çevre yollarının bir an evvel yapılması için Şanlıurfa'dan bir heyet, ilgili makamlarla görüşmek üzere Ankara'ya gitti.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?