7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Birecik'te festival coşkusu

Birecik'te bu yıl 20.'si organize edilen Kelaynak ve Çevre Festivali başladı. 

Birecik 20. Kelaynak ve Çevre Festivali için ilçe meydanında tören düzenlendi. Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Sahabattin Cevheri, Vedat Melik, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bürokratlar, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Birecikliler ve vatandaşlar festivale katıldı.
Festivali hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdulkadir Yüksel, bolluk ve bereket sembolü olan kelaynakların adının verildiği festivalin ilçe için önemli olduğunu söyledi. 20 festivalden 8'ini kendi belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiklerini açıklayan Yüksel, ilçede yaptıkları çalışmalarla çevre konusunda önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti. Birecik'in bölgenin önemli merkezlerinden biri haline gelmesi için çalıştıklarını bildiren Yüksel, festivalin her geçen yıl büyüyerek devam edeceğini kaydetti. 

Birecik'in Cumhuriyet döneminin en büyük yatırımı olan GAP'ın giriş kapısı olduğunu söyleyen Yüksel, "GAP'ın en önemli üniteleri olan Birecik ve Karkamış barajları ilçenin kuzeyine ve güneyine inşa edilmiştir. Birecik tarihin her döneminde cazibe merkezi olmuştur" dedi. Şanlıurfa Çevre ve Orman Müdürü Abdulkadir Alyamaç, adına festivaller düzenlenen kelaynak kuşlarıyla ilgili bilgi verdi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, Birecik'in Şanlıurfa'nın Batıya açılan çağdaş bir ilçesi olduğunu ifade ederken; AK Parti Milletvekili Yahya Akman, ilçenin modern kent görünümüne kavuştuğunu kaydetti. DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Türkiye'nin Batısı, Güneyi, Kuzeyi, Doğusuyla bir olduğunu aktaran Bedük, herkesin birlik içinde olmasını istedi. 

Halk oyunları gösterilerinden sonra Birecik İlçesi'nde gerçekleştirilecek Milli Piyango çekilişinin tanıtımı yapıldı. Tören alanına giren seyyar piyango satıcısı, davetlilere bilet sattı. Milletvekilleri ve bürokratlar 1 milyon YTL büyük ödülü bulunan biletleri almak için adeta birbirleriyle yarıştı. CHP Milletvekili Vedat Melik, kendisi ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba için iki bilet alırken, protokol çadırında oturan davetliler, biletleri adeta kapıştı. Bu arada bereketin timsali kelaynak kuşunun isminin verildiği festivale katılan Sinop İşadamları Derneği'nden Nihan Önder, protokole Nuh'un gemisi maketini hediye etti. Çevre festivalinde olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Önder, Sinoplular olarak nükleer santral istemediklerini söyledi. İlçe meydanında yapılan törenin son bölümünde davetlilere, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi. Festival daha sonra Fırat Kıyısı'nda belediye tarafından yaptırılan parkın açılışı ve çadırlarda yemek yenmesiyle devam etti. 

Birecik Kelaynak ve Çevre Festivali, 10 Mayıs 2006 tarihi akşamına kadar yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecek.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 20:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMİNE KARAKAN IP: 212.175.112.xxx Tarih : 9.05.2008 09:53:01

haberlerinizi beğenerek okuyorum bende bir birecikli olarak başararılanınızı gördükçe gurur duyuyorum bizi bilgilenrdiğiniz için tşk ederim