30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Demir'bağ'ın büyük başarısı

Harran Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Recep Demirbağ, "2005 Yılı Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü"nü aldı.

HÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Remzi Yılmaz ve Dr. Abdurrahim Koçyiğit'le birlikte "DNA hasarıyla antioksidan kapasitesi ve koroner atardamar hastalıkları arasındaki ilişki" konulu çalışmayı yapan Dr. Recep Demirbağ'a, Türkiye Kardiyoloji Derneği tarafından "2005 Yılı Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü" verildi.

Kardiyoloji alanında yapılan çalışmayla ilgili başarılı bulunan Dr. Recep Demirbağ, ödülünü geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan Ulusal Kardiyoloji Kongresi'nde Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) Genel Sekreteri Prof. Dr. Otto Smiseth'ten aldı. Aynı kongrede Türkiye'de ilk kez yapılan kardiyoloji uzmanlık yeterlilik sınavına giren Dr. Recep Demirbağ, sınavın ilk basamağı olan teorik bölümünü başarıyla geçerek ikinci oldu. Sınavdaki başarısı dolayısıyla ödüllendirilen Dr. Recep Demirbağ, 3 bine yakın bilim adamının katıldığı kongrede iki ödül almanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Dr. Demirbağ, Türkiye Kardiyoloji Derneği'nin genç araştırmacıları teşvik için bu ödülü verdiğini kaydederek, "2005 yılı teşvik ödülünü almak bizleri sevindirdi. Bundan sonraki çalışmalar için şevk verdi" dedi.

Antalya'da gerçekleştirilen Uluslararası Kardiyoloji Kongresi'nde bu yıl Türkiye'de ilk kez kardiyolojide uzmanlık yeterlilik sınavı yapıldığını ifade eden Dr. Demirbağ, "Daha önce ABD ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yapılan sınav ilk kez Türkiye'de gerçekleştirildi. Antalya'da yapılan sınavın ilk aşaması olan teori bölümünü başarıyla geçerek ikinci oldum. Gelecek yıl gerçekleştirilecek kongrede de sınavın ikinci aşaması olan pratik bölümü yapılacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 13:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?