30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Döner sermaye isyan ettirdi

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, Şanlıurfa'da bulunan hastanelerde çalışanlara döner sermaye ödenmemesinin, çalışanların performansını olumsuz etkilediğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, "Zamanında yapılmayan ödemeler nedeniyle, birçok çalışan taksit ve kredi kartı borçlarını ödeyememektedir.

Şanlıurfa Devlet Hastanesi, Çocuk Hastanesi, Kadın ve Doğum Hastanesi, İlçe Devlet Hastaneleri ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi başta olmak üzere birçok hastanede dört aydan bu yana çalışanlara döner sermaye ödenmemiştir. Bu durum çalışanların performansına ciddi etki yapmakta, mağduriyetlere sebep olmakta ve bütün hesaplarını alt üst etmektedir. Biz sağlık çalışanları maaş, döner sermaye ve nöbet parası gibi ücretlerimizin iyileştirilmesini beklerken, 27.12.2005 tarihinde TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nun TBMM'ye sunmuş olduğu döner sermayenin terkiyle ilgili kanun meclisten geçmiştir" dedi.

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Atçı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Daha önceki yıllara ait SSK, Bağ-Kur ve yeşil kart borçlarının silinmesi yoluna gidilmiştir. Her ne kadar Sağlık Bakanı 2005 yılına ait borçların yanlışlıkla meclisten geçtiğini, bunun da düzeltileceğini, 2004 ve önceki yıllara ait borçların terkine gidileceğini belirtmiş ise de bu kanun komisyondan ve meclisten geçerken sayın Bakanımız nerdeydi. Hastanelerin kapılarına kilit mi vurmak istiyorsunuz.

Her fırsatta sayın Başbakanımız ve Bakanımız, hiçbir hastanede hastaların rehin kalmayacaklarını ısrarla belirtmektedirler. Hastaneler borç batağında yüzerken ve aylardır döner sermayelerini alamayan personeller bu şartlar altında ezilirken, nasıl hizmet verecek ve nasıl hizmet kalitesini yükselteceklerdir. İdarecilerin paralarımızı çarçur etmemelerini, çalışanlara öncelikle döner sermayelerini dağıtmalarını talep ediyoruz."

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 11:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?