30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Dostluk halı desenlerinde

Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerde başlayan iyileşme ve iki ülke liderlerinin karşılıklı ziyareti halı üreticilerine ilham oldu. İlişkilerin normale dönmesi üzerine halı üreticileri, ürettikleri halılara Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini işledi.

Suriye'yle en uzun sınıra sahip il olan Şanlıurfa'daki halı üreticileri Beşşar Esad ve Recep Tayyip Erdoğan resimli halıları satışa sundu. Halı satıcıları, birbirinden ünlü simaların resimlerinin işlendiği halılar arasında en fazla ilgiyi Erdoğan ve Esad'ın resimlerinin bulunduğu ürünlerin gördüğünü belirtti.

Tanesi 7 YTL'ye satılan halılara Suriye'den Şanlıurfa'ya gelen turistlerin ilgi gösterdiğini, ülkelerine dönerken akrabalarına hediye olarak aldıklarını belirten halı satıcısı Abdullah Kaya, "İki ülke ilişkileri geliştikten sonra, akraba ziyaretleri de arttı. Suriye'den Şanlıurfa'daki yakınlarını görmeye gelenler, geri döndüklerinde akrabalarına çeşitli hediyeler alıyor. En çok Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın fotoğrafının yer aldığı duvar halılarını tercih ediyorlar. Birçok Suriyeli ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Beşşar Esad'ın fotoğrafının bulunduğu halıları birlikte alıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 12:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?