2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Eğitim-Sen oturma eylemi yaptı

Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 50 kişilik grup sloganlar atarak alkışlı protesto yaptı. Sendika adına toplu sözleşmeyle ilgili olarak açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Kutlu, "15 Eylül’de başlayacak olan toplu görüşme sürecinde, Türkiye’nin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlar bir kez daha gündeme gelecek. Eğitim-Sen bu yıl yapılacak olan toplu görüşmelere, daha önceki yıllarda olduğu gibi, eğitim iş kolunda yetkili sendika olarak katılacaktır.

Toplu görüşmelerde, çalışma yasasının demokratikleştirilmesi grevli, toplu sözleşmeli, özgürlükçü ve demokratik bir sendika yasasının çıkarılması, Kamu Personel Yasası’nın geri çekilmesi, temel ücretin en düşük dereceli kamu emekçisi için 940 milyon olması, çalışmayan eş için aile yardımı 175 milyon, çocuk yardımının 105 milyon, kira yardımının 221 milyona çıkarılması, her yıl birer maaş tutarında iki ikramiye ve haftalık çalışma süresinin 35 saat ile sınırlandırılması taleplerimiz olacak" diye konuştu.


Eğitim-Sen’e açılan kapatma davasıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Kutlu, "Ülkemiz ve eğitim sisteminde yaşanan sorunların, sıkıntıların ve çözümsüzlüklerin devam etmesini isteyen bir takım güçlerin müdahalesi ile sendikamıza karşı açılan kapatma davası 15 Eylül 2004 tarihinde Ankara Adliyesi’nde görülecek. Geniş bir uluslararası destek eşliğinde, sendikamızı ve geleceğimizi savunacağız" dedi.


Yapılan konuşma sonrası sendika üyeleri yanlarında getirdikleri bantlarla ağızlarını bağladıktan sonra oturma eylemi yaptılar. Eylem bildiri dağıtılmasıyla sona erdi.

Şanlıurfa-İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 11:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?