30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Eli yerine ağzını kullanıyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde yaşayan bedensel engelli Abdullah Demir, eli ve ayakları tutmadığı için geçimini ev aletlerini ağzıyla tamir ederek sağlıyor.

Bedensel engelli Abdullah Demir (46), Viranşehir Kaymakamlığı'nın bundan 7 yıl önce hediye ettiği 3 tekerlekli motosikletiyle her gün 3 metrelik dükkanına gelerek işbaşı yapıyor. Demir, 3 metrelik dükkanında tornavidayı ağzıyla kullanarak, ocak, dikiş makinesi gibi elektrikli ev aletlerini tamir ediyor. Yaşlı anne ve babasına da bakan Demir, el ve ayaklarını kullanamadığı halde tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayarak görenleri hayrete düşürüyor.

Tek isteğinin evlenebilmek olduğunu söyleyen Demir, "Geçinebilmek için çok güçlük çektim. Ama asla dilencilik yapmadım. Allah hiçbir zaman beni dilenmeye muhtaç etmesin. Sakat olduğum için kimse bugüne kadar benimle evlenmedi. Benim yaşım da ilerliyor. Bundan sonra yaşlı annem ve babama kim bakacak? İyi ve beni özrümle kabul edecek bir eş bulursam evleneceğim. Bir an önce evlenmek istiyorum" dedi. Nafakasını ağzıyla çıkaran Abdullah Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nden bile haberinin olmadığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 13:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?