30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Engelliler iş arıyor

Şanlıurfa'da 918 engelli iş umuduyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Şanlıurfa İl Müdürlüğü'ne müracaatta bulundu.

İş bekleyenlerin yüzde 53'ü ortopedik engellilerden oluşuyor.

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü, engellilerin istihdamıyla ilgili istatistikleri açıkladı. Kurum istatistiklerine göre Şanlıurfa'da halen 918 engelli iş için bekliyor. Yaş grupları 23 ile 34 arasında olan engellilerin büyük bir bölümünün ise ortopedik engelli olduğu belirlendi. İŞKUR rakamlarına göre Şanlıurfa'da 2004 yılında iş için 457 engelli müracaat ederken, bunlardan 50'si işe yerleştirilebildi. 2005 yılında 296 engellinin iş umuduyla müracaat ettiği İş Kurumu, bu yıl içerisinde de 121 kişiyi işe yerleştirebildi.

Türkiye İş Kurumu yetkilileri, engellileri işe yerleştirmenin yanısıra onları meslek sahibi yapmak için çeşitli projeleri de gerçekleştirdi. Halk Eğitim Merkezi ile iş birliğiyle 20 engelliye bilgisayar operatörlüğü kursu açan İŞKUR, Suruç İlçesi'nde ise yine engellilere giyim atölyesi oluşturuyor. Kurum, 2006 yılında da Milli Prodüktivite Merkeziyle birlikte 15 engelliye yönelik bilgisayarcılık kursu düzenleyecek.

Şanlıurfa Bedensel Engelliler Dernek Başkanı İbrahim Tapışık, engellilerin üretime katılmalarını sağlamak için iş imkanlarının önemli olduğunu söyledi. Tapışık, 2004 yılına göre 2005'te işe yerleştirilen engelli sayısında artış olmasının sevindirici olduğunu vurguladı. Engellilerin üretime katılmalarını sağlamak için meslek sahibi olmalarının büyük önemi olduğunu kaydeden Tapışık, meslek kurslarının da artırılması gerektiğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 12:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?