30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Eylemciler yol kapadı

Şanlıurfa'da 5 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı E-90 karayolunda vatandaşlar, bugün cuma namazı sonrası eylem yaptı.

Uluslararası karayolunu trafiğe kapatan vatandaşlar, kazaların önlenmemesine tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da Çarşamba günü akşam saatlerinde E-90 karayolunun İpekyolu mevkiinde bir kamyonun kamyonete çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişinin hayatını kaybetmesi, 4 kişinin de yaralanmasından sonra, bugün vatandaşlar eylem yaptı.

Yaklaşık 100 kişilik grup, İpekyolu'nda bulunan camide cuma namazı kıldıktan sonra E-90 karayolunu trafiğe kapattı. Araç trafiğinin yoğun olduğu bir anda yolu ulaşıma kapatan vatandaşlar, meydana gelen kazaların önlenmemesine ve tedbir alınmamasına tepki gösterdi.

Karayolundaki kazalara tepki göstermek için eylemi yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, "Şanlıurfa'da hemen her evde bir kişi bu karayolunda hayatını kaybetmiştir. Burada artık ölümlerin olmasını istemiyoruz. Çevre yolu ve otoyolun bir an evvel hizmete girmesini istiyoruz" dediler.

Karayolunu yaklaşık yarım saat süreyle trafiğe kapatan grup, alkışlı protesto yaparak sloganlar attı. Karayolunda ölümlere tepki gösteren vatandaşlar, Emniyet Müdür yardımcılarıyla bir süre konuştuktan sonra aralarında bir heyet oluşturarak Vali ile görüşmek istediklerini belirtti. Eylemciler, polis ekiplerinin uyarıları sonrası sessiz bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 17:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?