30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Fırıncılara temizlik uyarısı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, fırıncı esnafıyla bir araya gelerek, fırınlarda temizliğe dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, Fırıncılar Odası Başkanı Yaşar Çulcu ve fırıncılar ile birlikte Şair Nabi Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fırıncıların diğer meslek dallarına temizlik konusunda örnek olması gerektiğini belirtti.

Başkan Fakıbaba, "Şanlıurfalı fırıncılar olarak bulunduğunuz semtte diğer mesleklere örnek teşkil etmelisiniz. Hep birlikte el ele vererek temizliğe ve hijyen olmaya dikkat etmelisiniz. İş yerlerinizde önlük ve şapka kullanımına dikkat edin. Özellikle odun hafriyatlarını çok kısa sürede ortadan kaldırınız" dedi.

Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, amaçlarının fırıncılara ve diğer meslek çalışanlarına ceza kesmek olmadığını, görevlerinin insanların esenli, rahat ve temiz bir ortamda yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi. Ayıldağ, "Zabıta ekipleri olarak sizlere yönelik denetimlerimizde kesilen cezalar bizleri gerçekten üzüyor. Bizler size ceza kesmek için oluşturulan bir birim değiliz. Bundan ziyade işlerin daha düzgün yürütülmesini denetlemek amacıyla görev yapıyoruz. Belediye Başkanlığı Beyaz Masa'ya ulaşan zabıta şikayetlerinin büyük bir kısmı fırınlar. Fırınların şikayet edilen yanları ise özellikle baca, önlük temizliği ve kullanılan gazete kağıtlarının temizliğidir. Bunların çözümü noktasında ortak hareket etmeliyiz" dedi.

Temizlik konusunda diğer meslektaşlarına örnek olacak fırınların kentte yer aldığına dikkat çeken Ayıldağ, temiz fırınların tespit çalışmasının yapıldığını bu fırınlara belediye olarak teşekkür belgesi verileceğini belirtti. Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, önümüzdeki dönemlerde fırınlarda tüm standartların sağlanması durumunda mavi bayrak uygulamasına geçileceğini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 11:57:51
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 12:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?