30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Fortis faiz siliyor

Fortis (Dışbank) Şanlıurfa Şubesi, geçmiş yıllarda kredi kartı borcu olan vatandaşların faiz borçlarını siliyor, ana parayı tahsil ediyor.

Dışbank Şanlıurfa Şubesi avukatlarından Ferhat Karataş, Şanlıurfa'da kredi kartı borcu olan vatandaşların borç faizlerinin affedildiğini belirterek, "Fortis yıl sonuna kadar imkan tanıdı. Banka, kredi kartı borcu olanlar için faizin bir kısmı veya bütünü olmak üzere indirime gidilmesi için yetki verdi. Biz de kendi inisiyatifimizi kullanarak kredi kartı borcu olanların faiz borçlarının tamamını siliyoruz. Geçmiş yıllarda kredi kartı borcu olanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Elimizde yaklaşık 600 kredi kartı borcu olan vatandaşın dosyası var. Bilgisayar sisteminden şahısların telefonlarına ulaşıp aramaya başladık. Birçoğunun telefonları kesik olduğu veya değiştiği için ulaşamıyoruz. Banka kredi kartı borcu olanlara kolaylık getirdi. Borcu olanlar bu kolaylıktan faydalanabilir. Yıl sonuna kadar mutlaka bize başvurmaları gerekiyor. Tahsilatı avukatlar yapıyor. Kredi kartı borcu olanlara ulaşabilmek için 2 kişi görevlendirdik. Borcu olanların bu imkandan faydalanabilmek için 2005 yılı sonuna kadar mutlaka bize ulaşmalarını bekliyoruz" dedi.

Karataş, kredi kartı anaparası 12 milyar lira olan bir vatandaşın borcunun faiziyle birlikte 24 milyar lirayı bulduğunu kaydederek, faizler atıldıktan sonra borcun anaparasının alındığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 16:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?