30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Havayı kirletenlere savaş

Şanlıurfa Bediyesi Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, kış aylarının başlamasıyla birlikte meydana gelebilecek hava kirliliğini asgari düzeye çekmek amacıyla denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi.

Yakıt nedeniyle özellikle 17.00 ile 19.00 saatleri arasında kentin siyah-beyaz bir görüntü ve zehirli gazların vatandaşları sağlık açısından tehdit ettiğini belirten Ayıldağ, hava kirliliği hakkında vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. Denetimlerde şimdiye kadar 7 banyo denetlediklerini ve bazı işyerlerine ağır para cezası verdiklerini söyleyen Ayıldağ, "Meydana gelen hava kirliliği gerek doğal ortamı gerekse insan sağlığını tehdit etmektedir. Buradan tüm vatandaşlarımıza bacalarında filtre kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Bu şehir hepimizin, bu şehre sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi.

Doğal ortamı tehdit eden hava kirliliğinin yanı sıra kentin muhtelif kesimlerinde fırınları denetimden geçirdiklerini belirten Ayıldağ, ekiplerin gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Ayıldağ, Eyyübiye Mahallesi'nde 38, Bahçelievler Semti'nde 22, otogar civarında 38, Yunus Emre Caddesi üzerinde 13, Şehitlik'te 28, Çarşı çevresinde 24 olmak üzere toplam 138 fırını denetlediklerini ifade ederek, gramaj ve sağlık açısından yeterli bulunmayan fırınlara yine para cezası verdiklerini dile getirdi. Ayıldağ, "Kentimizde un mamullerinin başında ekmek çok tüketilmekte. Biz de zabıta çalışanlarımız ile birlikte kentteki tüm fırınları denetimden geçiriyoruz. Standart gramajın altında üretim yapan fırınlarımıza para cezaları verdik. Bu konuda da vatandaşlarımızın şikayetleri doğrultusunda her zaman görevimizin başındayız" diye konuştu.

Ayıldağ, son olarak pazarlarda ve gıda maddesi satışı yapan işyerlerinde bundan sonra siyah poşet kullanımına izin vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 13:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?