30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Haydi kızlar okula

"Haydi Kızlar Okula" kampanyasında, Şanlıurfa genelinde 24 bin 200 öğrencinin okul kaydı yapıldı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, okul çağına gelmiş ve okula başlamamış kız öğrencinin kalmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Şanlıurfa'nın Harran'nın İlçesi'nde startını verdikleri "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında, Şanlıurfa genelinde büyük başarı sağlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan girişimler, öğretmenlerin aileleri ikna çalışması ve cezai müeyyideler sebebiyle Şanlıurfa ve ilçelerinde kız çocukların okullaşmasında rekor sayıya ulaşıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Küçük, özellikle Harran İlçesi'nde her geçen gün okula kayıt olan öğrenci sayısının arttığını söyledi.

Küçük, Şanlıurfa genelinde 2005-2006 eğitim öğretim yılında 24 bin 200 kız öğrencinin kaydının yapıldığını belirterek, "Geçen yıla oranla 15 bin 500 gibi bir net artış var. Şanlıurfa'da okula kaydı yapılmayan kız öğrenci kalmadı. Öğretmenler tek tek kapıları çaldı, tarlaları dolaştı ve okula gidemeyen ve ailesi tarafından ekonomik sebeplerden gönderilmeyen bütün kız çocukları okula kaydedildi. Kampanyada başarıya ulaşıldı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 10:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?