30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kaçak et operasyonu

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta ekiplerinin kasaplarda yapmış oldukları denetimlerde 230 kilo kaçak et ele geçirildi.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kentin genelinde kasaplara yönelik şok bir baskın gerçekleştirdi. 147 işyeri üzerinde gerçekleştirilen denetim sonucu mezbaha dışı, kaçak kesim yapılarak satışa sunulduğu tespit edilen toplam 230 kilogram ete el kondu.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen kontrollerde ele geçirilen 225 kilogram et, veteriner hekim raporu doğrultusunda tesellüm belgesi karşılığında hayır kurumlarına teslim edilirken, sağlıksız olduğu belirlenen 5 kilo kaçak et imha edildi.

Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Habib Arslan, İl Hıfzısıhha Kurulu'nun almış olduğu kararlar doğrultusunda insan sağlığını tehdit eden önemli faktörlerle Şanlıurfa Belediyesi olarak mücadele ettiklerini, bu doğrultuda Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin rutin denetimlerini artırdığını ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Belediye Başkan Vekili Arslan, "Bazı esnaf kesimi, göz göre göre insanların sağlığını tehdit ediyor. Biz Şanlıurfa Belediyesi olarak bu insanlara asla aman vermeyeceğiz. Denetimlerimiz her zaman daha da artacaktır. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, dikkatli olmaları ve şüphelendikleri konularda bizlere müracaat etmeleri" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 17:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?