30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kadınlara kredi yaygınlaşıyor

Şanlıurfa Belediyesi tarafından kadınlara yönelik başlatılan mikro kredi uygulamasında kadınların gösterdiği başarı, uygulamanın kent genelinde yaygınlaşmasını sağladı.

Belediyede konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Gülendar Açanal, gelinen aşamadan memnun olduklarını dile getirdi. Geçmişte dışarı çıkmalarına dahi izin verilmeyen kadınların, şimdilerde kültür merkezlerinde düzenlenen toplantılara katılarak mikrofonda kendilerini ifade ettiklerini belirten Açanal, "Kadınlarımız artık iş hayatında kendilerine yer ediniyor" dedi.

Konuyla ilgili düzenlenen toplantılara katılımların beklenenden yoğun olduğunu ve mikro kredi uygulamasından faydalanmak isteyen kadınların müracaatlarının arttığını ifade eden Alaçal, "Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantılarda, uygulamanın getirdiği başarı, kadınlarımızın yüzlerinden okunuyor. Bir zamanlar sokağa dahi çıkmalarına izin verilmeyen kadınlarımız, aile bütçesine katkıda bulunmanın kendilerine verdiği güven ve ifade özgürlüğü sonrası rahatça mikrofonu alarak duygularını ve görüşlerini dile getirebiliyor. Kadınlardan en çok duyduğumuz sözler 'Biz okuyamadık ama kazandığımız bu paralarla çocuklarımızı okutabiliyoruz' şeklinde oluyor. Bu da bizi çok sevindiriyor" diye konuştu.

Açanal, mikro kredi uygulaması çerçevesinde şimdiye dek 45 kadına yönelik imkan sunduklarını kaydederek, "Bu hafta içersinde bu sayıyı 65'a çıkaracağız. İş adamlarının yardımlarıyla bu sayıyı daha da yükseltmeye çalışacağız" şeklinde konuştu. Uygulamadan yararlanan kadınların her türlü sorunlarına çözüm bulmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Alaçal, önümüzdeki günlerde okuma yazma öğrenmek isteyen kadınlara yönelik bir kurs açacakları müjdesini de verdi. Açanal, "Biz görevli arkadaşlarımızla birlikte her hafta çeşitli semtlerdeki evlere konuk olarak, ailelerin ve özellikle kadınlarımızın sorunlarını dinleyerek, bunlara gerekli çözümleri bulmak için büyük çaba gösteriyoruz. Buralarda kadınlarımızdan en çok okuma ve yazma eğitimi yönünde taleplerle karşılaşıyoruz. Belediye olarak önümüzdeki günlerde tespit edilecek bir okulda kurs vereceğiz" ifadesini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 13:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?