7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Kaymakamı ağlatan mektup

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde yetim bir kızın mektubu, Kaymakam Tuncay Sonel'i ağlattı.
Mektubunda, "Evimizin kapısı sağlam değil. Gecekondu bir evde oturuyoruz. Babam olsaydı ondan bir ev isterdim" diyen Ayşe Çobanoğlu'na, Kaymakam Sonel ev aldı.

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne 5 ay önce atanan Kaymakam Sonel, ilçede bulunan 656 öksüz çocuğu tespit etti. Hepsine tek tek mektup gönderen Kaymakam Sonel, mektubuna, "Eğer anne veya babanız hayatta olsaydı ne isterdiniz?" cümlesiyle başladı. Kaymakamlığa bir çok mektup geldi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencisi Ayşe Çobanoğlu, Kaymakam Tuncay Sonel'e yolladığı mektupta, "Daha küçük yaşta acıların en büyüğünü yaşadım. Hiç doyamadığım, boynuna sarılamadığım babamı bir trafik kazasında kaybetmiştim. Çaresizlik ve fakirlik belası yapışmış yakamıza.

Dul ve hasta bir ana, benim gibi minik 4 kardeş kalmış, hayatın çatık kaşlı gerçekleriyle baş başa. Evimizin kapısı genelde alacaklıların tahta kapısı olmuş. Alacaklıların tahta kapısı, fakirliğin duvarlarını bile yediği, genizleri yakan küf kokulu evin, bir tel parçasıyla ayakta duran kırık dökük bir evde yaşıyorum. Postacı bile kapımı çalarken, kapının gıcırtısı ürkütüyor beni. Ben böyle bir evde yaşıyorum. İşte benim babam olsaydı, yeni bir ev isterdim ondan" dedi.

Ayşe Çobanoğlu'ndan geleni mektubu okuyan Kaymakam Tuncay Sonel, göz yaşlarını tutamadığını belirtti. Ayşe'nin yalnız olmadığını ve devletin her zaman kendisinin yanında olduğunu belirten Kaymakam Sonel, kaymakamlık bütçesinden 3 odalı, bir mutfağı ve 1 banyosu içinde olan ev satın aldı. Birecik Kaymakamlığı hizmet binasında, yeni evlerinin tapusunu almaya gelen Ayşe ve anne Gülçin Çobanoğlu, duygulu anlar yaşadı. Anne Gülçin Çobanoğlu, "Her şey kızımın mektubuyla başladı ve hayatımız kızımın mektubuyla değişti. Allah kaymakamdan razı olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 15:22:30
Güncelleme :18 Mart 2006 Cumartesi 15:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?