30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kazalar için tedbir alınacak

E-90 uluslararası karayolunun Şanlıurfa şehir geçişinde yaşanan kazalar sonrası bir heyetle Ankara'ya giden Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, E-90 karayolunun Şanlıurfa geçişinde yaşanan kazaların herkesi üzdüğünü belirtti. Fakıbaba, "100'e yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle yaptığımız toplantı sonunda 12 kişilik heyetle Ankara'ya giderek Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener ile Bayındırlık Bakanı Faruk Özak'la görüştük. 8 milletvekilimiz ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmeler sonunda otoyol inşaatı için 157 trilyon lira ödenek ayrıldı. Ayrıca SSK kavşağı projesi için de ayrılan 1.5 trilyonluk ödenek 3.5 trilyona çıktı" dedi.

Ankara'daki temaslar sırasında otoyol projesinin Şanlıurfa bölümünün 2006 Haziran ayında hizmete gireceği, Mardin bölümünün ise 2007'de tamamlanacağının kendilerine iletildiğini ifade eden Fakıbaba, bu süre zarfında karayolunun şehir geçişinde acil tedbirler alacaklarını kaydetti.

Fakıbaba, Şanlıurfa Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nün Akabe inişinden şehir geçişi bölümünde hız kesiciler, reflektörler, uyarıcı levhalar ve kontrollerle bu yolda kazaları önleyici tedbirler alınacağını vurguladı.

Bu arada Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Sekreteri Müslüm Atamanoğlu, yıllardan beri meydana gelen kazalarla hep gündemde olan, yüzlerce ocağı söndüren, "her ne hikmetse" bir türlü ödenek ayrılıp yapımına başlanmayan bu "ölüm kavşağının" ivedi olarak yapımına başlanarak, en kısa zamanda hizmete açılması gerektiğini söyledi.

tamanoğlu, açıklamasında, "İlimiz ve insanlarımız bunu hak etmiyor. Sorunu çözecek otoban defalarca tarih verilmesine rağmen halen bitirilemedi, çevre yolları aynı durumda, buradan başta Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm ilgili ve yetkililere sesleniyoruz; insan hayatı bu kadar ucuz değildir. Yeni ocaklar sönmeden, lütfen görevinizin gereği olarak, üzerinize düşeni yapın. Başta SSK Hastanesi kavşağı olmak üzere otoban ve il çevre yollarına gerekli ödeneğin ayrılarak, bu konunun insanların gündeminden çıkarılmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 14:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?