30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kazalarda 22 kişi öldü

Şanlıurfa'da son 3 yıl içinde meydana gelen 18 ağır yaralamalı ve ölümlü trafik kazasında 22 kişi hayatını kaybederken, 58 kişi yaralandı.

Şanlıurfa'da geçen hafta 5 kişinin ölümü, 4 kişinin yaralanmasından sonra pazar günü de bir LPG tankerinin yanması, dikkatleri Akabe ve SSK kavşaklarına çevirdi. Günde ortalama çoğunluğu ağır tonajlı olmak üzere 20 bin aracın geçiş yaptığı karayolunda meydana gelen trafik kazaları, son 3 yılda 22 can aldı. Çoğunluğunu kamyon, tanker gibi ağır tonajla araçların yol açtığı kazalarda 58 kişi de yaralandı.

Habur Sınır Kapısı'na giden tek karayolu olması sebebiyle yakıt tankerlerinin güzergahında bulunan Akabe yokuşu ve SSK kavşağında bugüne kadar onlarca da maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kazalar sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından özellikle Akabe yokuşunda başlatılan iyileştirme çalışmaları sürdürülüyor. Yolun büyük bir bölümünün genişletildiği bölgenin SSK kavşağındaki çalışmalar da sürüyor. Şanlıurfa şehir merkezinden geçen E-90 karayolunun adını ölüm yoluna çeviren kazalara en önemli çözümün otoyolun bir an evvel hizmete girmesi olduğu belirtildi.

Kazaların sıkça yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, otoyol ve çevre yolunun hizmete girmemesi sebebiyle şehir merkezinde kazaların yaşandığını söyledi. Kazalar sebebiyle SSK kavşağının ölüm kavşağı olarak tarihe geçeceğini belirten Yıldız, "Otoyolun ve çevre yolunun açılmaması trafiğin çevre yoluna verilmemesi ihmalkarlığın ta kendisidir. Bu konuyu CHP'liler olarak biz gündeme getirerek otoyol ve çevre yolunun hizmete girmesini sağlayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 12:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?