30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kazaları önlemek için el ele verdiler

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren 40'ı aşkın sivil toplum kuruluşu ve esnaf dernekleri, SSK kavşağında yaşanan kazaların önlenmesini görüşmek üzere bir araya geldi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında Şehitlik Çamlık Parkı'nda dün akşam bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, SSK kavşağında son günlerde yaşanan kazaları ele aldı. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, aynı çatı altında bu soruna bir çözüm bularak hemen harekete geçmek istediklerini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap ise her gün binlerce "bombanın" kent merkezi içerisinden geçtiğini vurgulayarak, "Şanlıurfa'da çevreyolu olmadığı sürece, hiçbir altyapı çalışması bu soruna neşter olamaz. Hepimiz el birliğiyle vererek, siyasi idareyi de arkamıza alarak bu sorunu çözelim. Başka canlar vermeyelim bu yola. Güneydoğu'da terör yaşandığı haberlerini çokça televizyonlarda izledik. Ama sayılara baktığımız zaman yaşanan bu kazalar sonucu şehit olan vatandaşlarımızın sayısı terörde hayatını kaybetmiş şehitlerimizin sayısını çoktan geçmiştir bile. Bu konuda kim bize destek çıkarsa ona minnettar kalacağız" dedi.

40'a yakın kuruluş temsilcisi ve oda başkanının katıldığı toplantıda konuşan Hizmet-İş Sendikası Başkanı Ali Uğraş ise şiir okuyarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kazanın ilk gününden bu güne kadar vefat eden vatandaşlarımız için burada bir karanfil bırakalım. Gerekli çevre yolu için 46 milyon dolarlık bir ödeneğe ihtiyacımız var. Bunu hemen sağlayarak adı geçen karayolunu Viranşehir yoluna bağlayalım. Biz bu sorunun üstüne hep birlikte gidersek çözüme kavuşacağımızdan eminim. Daha fazla ocaklar sönmesin. Artık harekete geçelim. Tehlikeli madde taşıdıkları için tünellere alınmayan bu tekerlekli bombalar bizim kentimizin içinden geçiyor. Bu nasıl kabul edilebilir bir şey bilemiyorum."

Emlakçılar Odası Başkanı Hanifi Arıkan ise günde 17 bin tehlikeli madde taşıyan tır ve tankerin şehir merkezinden geçtiğini belirterek, "Şanlıurfa Doğu ve Güneydoğu'nun kavşak noktasıdır. Bu yaraya neşter atalım. Televizyonlarda artık facia haberlerini izlemekten bıktık" dedi.

2 esnafının ölüm yolunda vefat ettiğini söyleyen Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Aslan ise Evren Sanayi Sitesi'nde çalışan esnafın mecburen tırların geçtiği güzergah üzerinden gidiş-geliş yaptığını ve bu konuda çok yoğun tepkiler aldığını sözlerine ekledi.
Toplantıda konuyla ilgili görüşlerini dile getiren sivil toplum kuruluş temsilcileri ve başkanlar, karayoluna çözüm bulunmasını istedi

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 13:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?