30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Kutan'dan Haleplibahçe projesine tepki

SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 15 Mayıs 2005 tarihinde temelini attığı Haleplibahçe Projesi'ne tepki gösterdi.

SP Şanlıurfa İl Başkanlığı'nın 2. olağan kongresine katılmak üzere geldiği Şanlıurfa'da Medeniyetler Buluşması ve Dinler Bahçesi Projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Kutan, hükümetin 'Medeniyetler Buluşması' adı altında Türkiye'nin bazı yörelerinde kilise, havra ve mescidi birarada buluşturan çalışmalar yaptığını söyledi.

Kutan, bu uygulamaların yanlış olduğunu savunarak, "Dinler bahçesi olacak dediler. Önce Şanlıurfa için geldiler, parası bizden mükemmel bir park yapacağız. Parkın içinde kilise, havra ve mescit olacak' dediler. Ancak o dönemki belediye yönetimi Milli Görüşçülerin elindeydi. Belediye bunu reddetti. Ancak Başbakan Erdoğan bir süre önce Şanlıurfa'da temelini attı. Temel atma orda dursun Antalya'da açılışını yaptılar. Kilise, havra, mescit yan yana. Bir süre sonra medeniyetler buluşması için Hatay'a gittiler. Hatay, çan, ezan ve hazan diyarı olacakmış. Bunlar çok yanlış uygulamalardır" dedi.

Şanlıurfa'daki projenin temel atıldığını; ancak inşaatın henüz başlamadığını kaydeden Kutan, "Şanlıurfalılar, henüz inşaat başlamış değil. Urfa'da yasal haklar dahilinde böyle bir tesisin yapılmaması için her türlü direniş olmalıdır. Ancak yasal haklar dahilinde bu çalışmalar gerçekleştirilmelidir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 12:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?