30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

LPG mağdurları mahkemede

Şanlıurfa'da geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen LPG yüklü tanker faciasında ölümle burun buruna kalan vatandaşlar, evlerinde oluşan zararların karşılanması için mahkemeye başvurdu.

Sürekli kazaların yaşandığı ve vatandaşlar tarafından 'Ölüm yolu' olarak adlandırılan İpekyolu SSK Kavşağı'nın çevresinde bulunan Karakoyunlu Mahallesi sakinleri, artık çocuklarını bakkala bile göndermekten korktuklarını söyledi. Yıllardır kentin kanayan yarası olan ve tüm vaatlere rağmen halen çözülemeyen trafik sorununun mağdurları, artık evlerini satıp başka semtlere gitmeye hazırlanıyor. Ancak bu mahallede ne ev satılıyor ne de kimse burada kiralık ev tutuyor.

En son yaşanan tanker kazasında çevreye dağılan gaz, iki evin bazı bölümlerinin yanmasına neden olmuş ve yaklaşık 300 metre uzaklıktaki köprü iskelesinin tahtalarına sıçrayarak büyük zarara sebep olmuştu.

15 yıldır Karakoyunlu Mahallesi Ulusoy Sokak No 20'de ikamet eden 3 çocuk babası Müslüm Göz (25), tanker faciasında evinin bir bölümünün yanmasından dolayı zararın karşılanması için mahkemenin yolunu tutu. Aldığı 150 milyon liralık maaşla ailesini geçindirmeye çalışan Müslüm Göz, olay anında evinde uyuduğunu ifade ederek, inanılmaz bir manzarayla karşı karşıya kaldığını belirtti. Bir anda her yerin alev toplarıyla sarıldığını anlatan Göz, "Gaz alev alır almaz, evin birçok bölümüne sıçradı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çocuklarımı alır almaz diğer mahalle sakinleriyle birlikte mahalle dışına doğru koşmaya başladım. Alevler biraz sakinleştikten sonra evimin yandığı haberini aldım. Hemen itfaiyeyi aradım ama telefonlarımız yanıtsız kalınca, komşularımın yardımıyla kovalarla yangına müdahale ettik. Zararım 3 milyar civarında. Ben maddi zarar bir yana çocuklarımın can güvenliğinden korkuyorum. Artık bu sorun bir çözüm bulsun. 8 milletvekilimiz var. Bunlar ne yapar? Neden memleketin sorunlarıyla ilgilenmez? Bu yollar düzetilmiş olsaydı, bu kadar tehdit altında yaşar mıydık?" dedi.

Müslüm Göz, "6 aylık kızım Halime az kalsın evimde tutuşan perdeler ve kırılan pencere camlarının altında kalacaktı. Allah'tan can kaybımız olmadı. Artık bu korkuyla yaşamaktan bıktım. 40 milyar değerindeki evimi satılığa çıkardım, 20 milyar dahi kimse vermiyor. Burayı kiraya verip başka mahalleye taşınayım diyorum. Korktukları için kimse burayı tutmuyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Evinde yaşanan hasarın tazmini için mahkemeye müracaat eden Müslüm Göz, dilekçeyle evinde uğradığı maddi zararın keşfinin yapılması ve kendisine ödenmesi için adliyeye ilk başvurusunu yaptı.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 11:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?