7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Mehmetçik öğrencileri sevindirdi

Şanlıurfa'da Mehmetçik çocukları sevindirdi. Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı, ilköğretim okulu öğrencilerine kıyafet yardımı yaptı. Törende ellerinde Türk bayraklarını sallayan minik öğrenciler, 'En büyük asker bizim asker' sloganları attı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan ile Mustafa Vedat Mutlu İlköğretim Okulları'nda yapılan giysi dağıtım törenlerine, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Tevfik Bedük, eşi Aşyem Merih Bedük, Vali Yardımcısı Bülent Karaca, daire amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. 2 okulda da ayrı ayrı düzenlenen törenlerde 2. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu tarafından konser verildi. Törenlerde konuşan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Tevfik Bedük, öğrencilerden okumalarını ve vatana hayırlı birer evlat olmalarını istedi.

Tuğgeneral M. Tevfik Bedük ile eşi Ayşem Merih Bedük'ün büyük ilgi gösterdiği çocuklar, neşe içerisinde hediyelerini aldı. Aldıkları hediyelerle mutlu olan çocuklar, ellerinde Türk bayraklarını sallayarak, 'En büyük asker bizim asker' sloganları attı.


KOMUTAN İKNA ETTİ

Öte yandan dağıtım sırasında okula gitmeyen ve üzerinde yarbay kıyafeti bulunan küçük Fatih, babası Bubo Büyükhan'la birlikte Tuğgeneral M. Tevfik Bedük'ün yanına gitti. Burada Tuğgeneral M. Tevfik Bedük'le bir süre sohbet eden 10 çocuklu Bubo Büyükhan, maddi imkansızlık yüzünden sadece 5 çocuğunu okula gönderebildiğini söyledi. Tuğgeneral M. Tevfik Bedük, yarbay kıyafetli Fatih'i severek babasından onu okula göndermesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 18:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adnan abuz IP: 78.160.61.xxx Tarih : 22.07.2010 23:42:21

öncelikle okul müdürü abdurrahman boloğur  hocamıza çok çok teşekürler  ediyorum gerçerktende  hakkı çok üzerimizde var  helal etmesini diliyorum   birde tüm mehmetcik  kardeşlerimize teşkkürler ediyorum ben bu hediyeleri dagıttıklarında vardım   gerçekten bizleri çok çok sevindirdiler  tüm yardım seven  mehmetcik kardeşlerimize  tekrardan tşkrlrimi iletiyorum   SAYGILAR