30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Milli atlete son görev

11. GAP Spor Şenlikleri çerçevesinde Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde düzenlenen triatlon müsabakası sırasında boğulan milli atlet Ali Esmer, memleketi Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'ne bağlı Bellitaş köyünde toprağa verildi. Milli atletin ailesi ve yakınları, mezarlıkta sinir krizleri geçirdi.

112 Acil Servis ambulansıyla Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'ne bağlı Bellitaş köyüne getirilen Ali Esmer'in cenazesini yakınları ve köylüler karşıladı. Ambulanstan indirilen cenazenin yanına gelen Ali Esmer'in annesi Havva Esmer, oğluna son bir kez sarıldı. Oğlunun cenazesinden ayrılmak istemeyen kadını, yakınları uzaklaştırmakta zorlandı.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Şeref Şelli ile kurum personelinin de katıldığı Bellitaş Köyü Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra milli atletin cenazesi, omuzlarda köy mezarlığına taşındı. Mezarlıkta da oğlunun cenazesinin yanına gelen anne Havva ve baba İbrahim Esmer, tabuta sarılarak ağladı. Anne ve baba cenazeden güçlükle ayrıldı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu öğrencisi olan milli atlet Ali Esmer, son yolculuğuna gözyaşları ve dualar arasında uğurlanırken, ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Mezarlık yanında toplanan kadınlar, ağıtlar yakarak kendilerine vurdu. Mezarlıkta bayılan bir kişi omuzlara alınarak götürüldü.
Ali Esmer'in amcası Halil Esmer, olayda ihmal olduğunu iddia ederek, sorumlular hakkında şikayetçi olacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 15:50:59
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 15:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekin IP: 88.248.26.xxx Tarih : 11.09.2008 13:26:03

Burdan öncelikle ali abime ALLAH rahmet eylesin diyorum bu yarışta bende vardım ve çok büyük ihmallik vardı ne cankurtaran vardı hiç bi önlem alınmamıştı bitane feribot vardı onunda zaten mazotu yoktu ayrıca mazotu olsa bile çok büyük oldugu için kimseyi kurtaramazdı o barajda 10-15 kişi imdat diye bagırıyodu hale barajda elektrik oldugu için su içine çekiyodu hale aklıma geldikçe kötü oluyorum bugün 11 eylül 2008 yani ali esmerin ölümünün 3 yıl dönümü bizde ali abimizi unutmadık ve tokatta ali esmer anısına 1500 m yarış yapıcaz ali abimizi çok seviyoruz mekanı cennet olur inş.