30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Öğrencilere kameralı takip

Şanlıurfa'da, Koç İlköğretim Okulu'na kurulan kameralarla hem öğrencilerin okul içi hareketleri hem de okul dışındaki durumları kontrol ediliyor.

Son zamanlarda artan hırsızlık ve asayiş olaylarıyla gündeme gelen güvenlik kameraları, artık okul yönetimleri tarafından da kullanılıyor. Koç İlköğretim Okulu'na güvenlik kameralar yerleştirildi. 3 adet okul içine 1 adet de okul dışına kurulan kameralarla öğrenciler denetleniyor.

Okul giriş kapısına konulan kamera sayesinde okula yönelik hırsızlık girişimlerini ve öğrencilerin bahçedeki durumlarını kontrol eden okul yönetimi, bina içinde merdiven başlarına yerleştirilen kameralarla da öğrencilerin okul içi hareketlerini denetliyor.

Koç İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Akın, okula gelen çocukları izlemek, onları zararlı şeylerden korumak için böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi. Hırsızlık olaylarına karşı da kameraların caydırıcı bir sistem olduğunu ifade eden Akın, güvenlik kameralarından öğrenci ve velilerin de memnun olduklarını dile getirdi.

Koç İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Akın, maddi imkanlarının elverdiği sürece okuldaki kamera sayısını artıracaklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?