30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Öğretmenlere uyuşturucu konferansı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından öğretmenlere uyuşturucuyla mücadele konusunda konferans düzenlendi.

Şanlıurfa Yenişehir İlköğretim Okulu'nda düzenlenen konferansta konuşan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nden Başkomiser Mehmet Yanıkoğlu, terör örgütlerinin maddi kaynağı uyuşturucudan sağladığını söyledi.

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'ne (EMCDDA) Türkiye'nin katılımına karar verildiğini belirten Yanıkoğlu, 26 Ağustos 2004 tarihinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türkiye Temsilciliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından üyelik anlaşması yapıldığını kaydetti.

Yanıkoğlu, bu doğrultuda ulusal temas noktasının sorumluluklarını yerine getirmek ve uyuşturucu kullanımıyla mücadele eden kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve eşgüdümü sağlayarak mücadeleyi tek merkezden çok disiplinli olarak yürütmek üzere Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi (TADOC) bünyesinde Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) kurularak faaliyete geçtiğini söyledi.

Başkomiser Yanıkoğlu, kaçakçılık denince gümrük ve insan gibi kaçakçılıklar akla geleceğini belirterek, "Polis kaçakçılık olayını aydınlatmak için kılıktan kılığa girer. Bir kaçakçılık olayının çözülmesi için bazen bir gün bazen de 1 yıl gerekiyor. Kaçakçılığı yapacak olan şahıs ya da ekip yakın takibe alınır. Yapılan operasyonla da yakalanır. Bundan sonra yakalanan şahsı konuşturmaya kalıyor. Bunun için bir örnek vereceğim. Uyuşturucu kaçakçılığından yakaladığım bir şahsı konuştururken, hep yanlış şeyler anlatıyordu. Anlattıklarının doğru olmadığını biliyordum. En sonunda benden bir bardak su istedi. Bu konuşmamız için iyi bir işaretti. Suyu plastik bardakta getirttim. Sanık eline aldığı bardağın içindeki suyu içmek yerine içine girmek istedi. Bu şahıs uyuşturucuya yeni başlamış olacaktı ki, böyle harekette bulundu. Canının yüzmek istediğini anladım. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tespit etmiş olduğu 400 çeşit örgüt var. Bunlar kapkaç, mafya, uyuşturucu işi yapıyor. Bu örgütlerin tek amacı gençlerdir. Örgütlerin temel kaynağı, yani maddi kaynağı ise uyuşturucudur. Bu nedenle aileler kadar öğretmenlere de büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın bu tür kötü alışkanlıklardan korunmaları için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Ayrıca internette yemeden içmeden oturmak bağımlılıktır. Bir çocuk 24 saat internette oturduğu için yaşamını yitirmişti. Bu da bizim için bir bağımlılıktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 13:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?