30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Pankreasa başarılı ameliyat

Harran Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde büyük tıp merkezlerindeki ameliyatlar başarıyla yapılıyor. Pankreas kanseri hastası bir kişi başarılı bir şekilde ameliyat edildi.

HÜ Araştırma Hastanesi'nde görevli öğretim üyeleri, Türkiye'nin önde gelen sağlık merkezlerinde ve araştırma hastanelerinde yapılan cerrahi operasyonları başarıyla gerçekleştiriyor. Son olarak hastanede pankreas kanseri bir vatandaşın ameliyatı yapıldı.

65 yaşında ve ismi açıklanmayan pankreas kanseri hastası bir kişi, HÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ali Uzun ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Yaklaşık 5.5 saat süren operasyon sırasında Doç. Dr. Ali Uzun ve ekibi kanserli bölge olan kalın bağırsağın bir bölümü, midenin son kısmı, safra kesesini alarak tümörden temizledi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Doç. Dr. Ali Uzun, hastanın son durumunun patolojik sonuçlardan sonra belirleneceğini söyledi. Araştırma Hastanesi'nde görev yapan personelin artık Türkiye'nin büyük tıp merkezlerinde gerçekleştirilen ameliyatları başarıyla gerçekleştirebildiğini ifade eden Uzun, hastanenin sağlık alanında her türlü teknik donanıma sahip olduğunu kaydetti.

Kanser hastalıklarına müdahalede erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ali Uzun, vatandaşların korkmadan, tedirginliğe uğramadan kendilerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 16:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?