30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Silah yerine havai fişek

Türkiye genelinde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle Şanlıurfa'daki düğünlerde artık silahlar yerine rengarenk havai fişekler kullanılıyor.

Şanlıurfa Ziraat Odası 2. Başkanı Halil Ateş'in 3 çocuğu için sünnet düğünü düzenlendi. Şehitlik Çamlık Parkı'ndaki sünnet düğününe, sanatçı İzzet Yıldızhan katıldı. Fazıl, Bahri ve M.Emin Ateş'in kirveliklerini Şanlıurfa eski milletvekili Mehmet Güneş'in yaptığı düğünde renkli görüntüler yaşandı.

Silahların kullanılmadığı sünnet düğününde halaylar, zılgıtların yanı sıra havai fişek gösterileri yer aldı. Çocukların kirvesi ve eski milletvekili Mehmet Güneş, "Biz artık bu tür düğünlerde hırsımızı havai fişeklerden alıyoruz. Bu aşiret düğünü olmasına rağmen artık silah yok" dedi.

Sünnet düğününde sahne almadan önce basın mensuplarının sorularını cevaplandıran sanatçı İzzet Yıldızhan, Şanlıurfa'yı sevdiğini ve özel ilişkileri sebebiyle aşiret düğünlerine katılmaktan keyif aldığını söyledi. Kamuoyunda tartışılan Gamze Özçelik olayıyla da ilgili değerlendirmede bulunan İzzet Yıldızhan, "Gamze Özçelik olayı bir erkeğe yakışmaz. Kadın erkeğe güvenmiş ama erkeğin böyle bir terbiyesizlik yapmaması lazımdı" dedi.

Park alanını dolduranların sevgi gösterileri arasında konserine başlayan Yıldızhan, YTL ve dolar yağmuruna tutuldu. Türküleri arasında havai fişek gösterilerini de izleyen ünlü sanatçı, düğünlerde artık silah kullanılmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 10:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet eteş IP: 85.101.27.xxx Tarih : 26.09.2005 11:59:48
bende bu aşiret düğünündeydim ordaki halkın hiçbiri kendi istegiyle gelmemiştir.eger ilerde bir seçim olursa halil ataş ve gibiler işte bizim aşiret mensupları bu kadar deyip partilerden birşey elde etmek halkı zorla o partiye oy verdirecektir. aslında bunları destekleyen devlettir.