7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Sınırda yeni uygulamaya tepki

Sınır kapılarında geçişlerin sınırlandırılması ve fon alınmaya başlanmasına Suriye sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nden tepki geldi. Daha önce günübirlik geçişlerde fon alınmazken yeni uygulamayla 70 YTL fon alınmaya başlaması bölgede ticareti olumsuz etkiledi.

Akçakale İlçesi'nden Suriye tarafına geçerek ticaret yapan vatandaşlar, yeni uygulamaya tepki gösterdi. Sınır kapılarına yönelik uygulama hakkında açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Karataş, "Günübirlik geçişlere getirilen kısıtlama çok yanlış bir uygulamadır. Bu uygulamayla geçimini sağlayan yüzlerce aile mağdur olacaktır. İşsizliğin had safhada olduğu ilçede, bin bir güçlükle bavul ticaretiyle geçimini temin etmeye çalışan vatandaşlarımızın takdir edilmesi yerine böyle uygulamalarla önlerine engel çıkarılması anlaşılacak bir şey değil. Hükümetin bu yanlıştan hemen dönmesini istiyoruz.

'Komşularımızla ilişkilerimizi geliştirelim, giriş çıkışlar artsın' diye uğraşırken bu uygulama yersiz olmuştur. İstihdama yönelik hiçbir uygulama yokken, eldeki dalı kesmenin kime yararı var? Hükümete soruyoruz. Bu uygulama ile kimin ekmeğine yağ çekiyorsunuz? İnsanların elindeki ekmeği almakla ne yapmak istiyorsunuz? Bu uygulamanın biran önce geri alınmasını bekliyoruz. Bu vebalın altından kalkamazsınız" dedi.

Diğer yandan bavul ticaretiyle uğraşan vatandaşlar yetkililere seslenerek, "Yetkililerden durumumuzu anlamalarını bekliyoruz. Sınırda sıkışmış bir ilçe olarak başka ne yapabiliriz. Çarşı esnafı olarak alış verişler bitiş noktasına geldi. Ayda 3 bin kişi geçiş yaparak evine ekmek götürüyordu. Şimdi bu insanlar ne yapsın?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 18:00:45
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 18:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?