30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Soba satışında patlama

Şanlıurfa'da kaçak elektrik kullanımının düşmesi, sac soba satışlarını artırdı.

TEDAŞ tarafından yapılan baskınlarda kaçak elektrik kullananların tespit edilmesi üzerine, kenar mahallelerde oturan dar gelirli vatandaşlar, kış ortasında sac soba almaya başladı. Kaçak elektriğin yüzde 79'dan yüzde 50'lere inmesi üzerine sac soba satışlarında yüzde 50 oranında artış olduğu belirtildi.

Dar gelirli vatandaşlar, fiyatı çok ucuz olduğu için odun ve tezek yakılan sac sobalara ilgi gösteriyor. Fiyatları 5 ile 15 YTL arasında değişen sac sobalar, hem imalatçıları hem de vatandaşları memnun ediyor.

Şanlıurfa'da soba imalatı yapan Ahmet Bulut, bu yıl kış soğuklarının geç başlaması sebebiyle satışların az olduğunu belirterek, "Uyuyan sobalarda yaprak kıpırdamıyor. Sobalarımız adeta kış uykusuna dalmış. Sac sobalarda hareketlilik var. Onu genelde köylerden gelen vatandaşlar tercih ediyor. Ama diğer kaliteli sobaları satamıyoruz. Çünkü kış şiddetini göstermedi. Soba fiyatları geçen yıla göre daha uygundur. Geçen yıl 100 milyona sattığımız uyuyan sobaları bu yıl 70 YTL'ye satıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 10:09:06
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 17:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?