8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Sokak çocuklarına sıra gecesi

Güneydoğu Anadolu'da eylemlere karışarak gündeme gelen sokak çocuklarını suçtan uzak tutmak için Şanlıurfa'da kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri çeşitli çalışmalar yürütüyor. Sokakta çalışan çocuklara sahip çıkan Sevgi ve İlgiye Muhtaç Çocukları Koruma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, onlar için sıra geçesi düzenledi. Çocuklar, sıra gecesinde türkü söyleyip halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Sevgi ve İlgiye Muhtaç Çocukları Koruma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Pınarbaşı Konukevi tarafından ortaklaşa düzenlenen sıra gecesinde çocuklar, konakta kendilerine ayrılan bölümde önce yemek yedi, daha sonra sıra gecesi ekibinin türküleri eşliğinde halay çekti. Çocuklar, ilk kez bir sıra gecesine katıldıklarını ve çok mutlu olduklarını söyledi. Sevgi ve İlgiye Muhtaç Çocukları Koruma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dilan Ağdemir, çocukların her zaman ilgiye muhtaç olduğunu kaydetti.

Dernek bünyesindeki çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından İngilizce, Matematik, Türkçe gibi branşlarda kurs verildiğini bildiren Ağdemir, "Sokakta çalışan çocuklara derneğimiz aracığıyla hem maddi, hem de manevi anlamda yardım ediyoruz. Bünyemizde 200'den fazla çocuk var. Çeşitli etkinliklerle onları biraraya getiriyoruz. Bu defa da onları sıra gecesiyle buluşturmak istedik" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da yaşanan olayları değerlendiren Ağdemir, son zamanlarda çocukların karıştığı şiddet olaylarının arttığını dile getirdi. Ağdemir, "Sokakta çalışan çocuklara sahip çıkmaya, onlar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Komşu ilimiz Diyarbakır'daki olaylar bizi üzüyor. Bunun yanında okullardaki şiddet olayları da sürekli artıyor. Hepimiz el ele verip bu çocuklar için bir şeyler yapmalıyız. Şanlıurfa'da yaşayan bu çocuklar, hayatlarında ilk defa bir sıra gecesine katıldı. Şanlıurfa'da yaşamalarına rağmen sıra gecesi görmemişlerdi. Böyle bir etkinlik düzenlediğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

Pınarbaşı Konukevi sahibi Mehmet İnal ise, Şanlıurfa'da yaşayan çocukların sıra gecesini bilmelerine rağmen daha önce böyle bir geceye katılmadıklarını söyleyerek, böyle bir etkinliğe aracı oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 12:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?