30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Taban fiyatı az buldular

Şanlıurfa'da biçerdöver sahipleri, verilen taban fiyatı az bularak kontak kapatma eylemi başlattı.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı tarafından belirlenen dönüme 7.5 YTL'yi az bulan biçerdöver sahipleri, Şanlıurfa'nın 10 kilometre dışında bulunan Akçakale yolu üzerinde boş bir arazide eylem başlattı. Biçerdöver sahipleri, araçlarının içinde bulunan mısırları yerlere saçtı. Biçerdöverlerini tarlalardan çekerek kontak kapatma eylemi başlatan 50 biçerdöver sahibine bazı çiftçiler de destek verdi.

Şanlıurfalı çiftçiler, ürünlerinin yerde kaldığını belirterek, "Ziraat Odası Başkanlığı'nın belirlemiş olduğu fiyatı kabul ediyoruz. Ama biçerdöver sahipleri verilen taban fiyatı beğenmiyor. Biz çiftçiler ortada kaldık. Bir an önce uzlaşma sağlansın" dediler.

Türkiye'nin çeşitli yörelerinden mısır biçmeye gelen biçerdöver sahipleri ise dönüme verilen fiyatın çok düşük olduğunu kaydederek, "Geçen yıl dönüme 10 milyon lira (10 YTL) fiyat verilmişti. Bu yıl ise 7.5 milyon lira (7.5 YTL) fiyat veriliyor. Dönüme 7.5 YTL azdır. Geçen yıl mazot 1 milyon 200 bin lira idi, bu yıl 2 milyon lira (2 YTL). Fiyatı az bulduğumuz için yaklaşık 50 biçerdöver sahibi kontak kapattık. Fiyatlar değişmeyinceye kadar işe çıkmayacağız" sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 10:45:41
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 00:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?